maanantai 14. maaliskuuta 2011

Siihen aikaan kun isä maalämpöpumpun osti

Ihan vaan lyhyesti pieni anekdootti arjestamme:

Maalämpöpumppu saapui tänään, samoin tämän aamupäivän kuluessa suoritettiin lämpökaivon putkitus ja litkutus. (Kaivon ympäristössä haisee samalle kuin kolmosen ratikan takapenkillä.) Siispä oli aika myös taloutemme remonttihahmon käydä työhön, eli porata pannuhuoneesta rivinteerauksen ja sokkelin läpi reikä, josta otetaan maalämpöputket sisään.

Hän matkusti Volvolla konevuokraamoon, lainasi sieltä sellaisen melko miehekkään kokoisen timanttiporakoneen, jonka pitelemisestä pitenee luultavasti pienempikin...nojoo, jääköön tämä aihepiiri. Ja meni sen jälkeen ostamaan sellaista ankkuripulttia pulttikauppaan. Ja tuli sieltä kotiin, astui sisään ja sanoi keittiössä ahertavalle vaimokullalleen:

"Kävin ostamassa pulttikauppiaalta pultin. Se möi mulle myös rälläkän."

Tällä menolla meillä ei ole enää pian tarvetta konevuokraamoille.

Mutta kyllähän sitä rälläkkää aina tarvitsee, harva se päivä suorastaan. Ainakin jos on remontti.

5 kommenttia:

 1. Tiedätkö; NIIIN tuttua! Jos jonkinmoista miehenjatketta on tarvittu meidänkin remonttiin.
  Sellaisia, jotka tuntuivat tulevan markkinoillekin JUST nyt,kun meillä on remontti.

  Ja mies on sentäs pitänyt firmaa pystyssä 10 vuotta. Kysynkin välillä, miten se on voinut tehdä näitä samanlaisia remontteja muille..! ;D

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös yhtä sun toista hankittu, milloin milläkin verukkeella. Tosin, nyt kun niitä oikeesti tarvitsee, niin minäkin tuolla remppakohteessa sujuvasti käytin vuorotellen varmaan neljää konetta ja olin onnellinen, että ne on meillä nyt. Tosin, kun ne myös tuppaa hajoilemaan silloin, kun ei todellakaan pitäisi. Ja osia odotellaan ja ne vasta maksaakin :(

  VastaaPoista
 3. Rälläkkähän on siis ihan oikeasti varmasti tarpeellinen kapistus. Ihan niin kuin se laservaakakin joka hankittiin viime syksynä. (Siitä oli ainakin se hyöty ja ilo, että voitiin todeta tupamme seinien olevan vaaterissa.)

  VastaaPoista
 4. Meille haettiin juuri tänään rälläkkä lainaan kun oma hajosi viime kesänä. Tarpeellinen kapistus siis. Varustelutaso alkaa olla autotallissakin jo pienen konevuokraamon luokkaa. Mutta on kyllä remonttireiskojen taidotkin karttuneet ja myös tuon pää-reiskan itseluottamus. Enää ei ihan suorilta käsiltä tyrmää mun tee-se-itse -toteutuksia ;).

  Hesarissa oli muuten pari päivää sitten hyvä vieraskynäkirjoitus vanhojen talojen remontoinnista (tai siitä, että missä määrin niitä kannattaakaan "nykyaikaistaa") ja tulitte heti mieleen.

  VastaaPoista
 5. Joo, linkitin sen jutun oitis Facebook-sivulleni! Siitäkin on tarkoitus kirjoittaa oma blogijuttunsa, mutta hiisi vieköön kun ei ikinä ehdi. Paitsi yöllä ehtisi, mutta silloin nukuttaa...

  VastaaPoista