maanantai 11. lokakuuta 2010

DIY: Martta Wendelin -seinä vessaan

Äskeinen vessakertomus on pitkä kuin nälkävuosi, joten irrotin siitä erilliseksi osaksi vähän hajulukko-operaatiota paremmin onnistuneen Strömsö-henkisen projektin.

Kaikella rakkaudella vessaamme kohtaan, mutta se oli aluksi vähän tylsä ja ankea. Vessa tulee putkiremontin jälkeenkin olemaan aikalailla alkuperäisessä muodossaan, säilyttäjä-siippa ei haluaisi tehdä sille yhtään mitään. Minä taas haluaisin ehkä sairaalanvihreän mani-levyn tilalle punaraidallisen mani-levyn (mikäli sellaisen jostain löydän) tai punaiset kaakelit, ja voisinpa ehkä huolia keittiön vastaiselle seinälle myös uuden pinkopahvin vanhan palasista kootun Enso-pahvipinnan sijasta. Haluaisin myös tunnistamattoman lattialevyn asemasta vessaan lautalattian. Ja kaipasin sinne jo nyt, ennen mitään putkiremppoja, jotain kaunistusta.

Eilen illalla teemaa pyöriteltyäni ja kiikutettuani vessaan vuoron perään jokaista taloudessamme olevaa taideteosta mallailua varten keksin vihdoin hyyskän värimaailmaan sopivan koristelutavan.

Taidetta huussiin -projektia varten tarvitaan

- yksi kappale vanhoja Martta Wendelin -seinäkalentereja, tässä tapauksessa vuodelta 2009, saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista

- vanhoja nastoja, joita luultavasti löytyy pilvin pimein komeroista hyllypapereita tai erinäisiä vahakangassovelluksia kiinni pitelemästä jos sinulla on alkuperäiskuntoinen rintamamiestalo

- joko kovaa kulutusta kestävä peukalo

- tai vasara ja hellä kosketus siihen.

Operaatio on varsin helppo. Kalenterista leikataan irti yhteensä 12 kappaletta kuvia, joiden reunoihin jätetään kapea valkoinen kaistale. Nämä kuvat kiinnitetään nastoilla vessan seinän pinkopahviin, jonka takana on tiukka lautaseinä eikä suinkaan mikään huokoinen puukuitulevy. Tähän tarvitaan joko lujaa peukaloa tai vasaraa ja hellää otetta - kaikki varman tietävät, miten nastoille käy jos niitä menee paukuttamaan vasaralla. Jos ei tiedä, kannattaa kokeilla, ja suojautua etukäteen sinne tänne sinkoilevilta pyörylöiltä.

Ja katso, vessassa on silmää hivelevä taideteos, josta voi tarkkailla vuoden kiertoa:Joissakin vessoissa on lisäksi jälkikäteen asennettuun suihkupömpeliin somasti pinta-asennuksena vedetty sähköistys, mutta emme anna sen häiritä esteettistä vaikutelmaa.

2 kommenttia:

  1. Hauska idea! Samalla taidelinjalla ollaan... myös Rudolf Koivu kelpaa...

    VastaaPoista