torstai 23. syyskuuta 2010

And the winner is...

Kansa on puhunut.



Äänestyksessä Smegin retrojääkaappi vastaan UPOn retrojääkaappi annettiin 44 ääntä, joista yksiselitteinen 33 äänen enemmistö kannatti perinteistä, suomalaista kodinkonemuotoilua. Smeg sai kisassa vain 11 ääntä.



Mitä tästä opimme. No, puoliso ehkä tykkää edelleen enemmän Smegistä, mutta nyt minun on helpompi puolustaa omaa kantaani. 70 vuotta kotimaista kodinkonehistoriaa ei voi olla ihan tuulesta temmattu juttu, kun meidän kotiseutumuseoon valitaan sitä toista kodinkonetta, joka sinne keittiöremontin myötä on hankittava.



Toinen on astianpesukone, mutta niistä ei ymmärrettävistä syistä ole tarjolla 50-luvun muotoilua edustavaa retromallia.

Nämä kuvat löytyvät UPOn sivuilta kohdasta UPO vuodet. Kivoja kuvia, kunnioitettava historia.

6 kommenttia:

  1. voisihan nykyaikaisen astianpesukoneen naamioida oven taakse (integroida), vaikka klapilaatikkoon.
    -hilkkala-

    VastaaPoista
  2. Juu, sellainen on tarkoitus tehdä. Klapilaatikko on itsessään liian matala ja kapea tiskarille, mutta integroitavaan laatikkoon on tarkoitus rakennella liimapuulevystä puinen etukansi ja tehdä siihen hämäyksen vuoksi samanlainen kahva kun klapilaatikossa nyt. Kieroa ja ovelaa. Samalla saadaan nostettua tiskipöytää, koska niin perinnetietoinen minäkään en ole että suostuisin loppuikäni tiskaamaan polvet koukussa, kun muuten ei yllä kädet altaaseen...

    VastaaPoista
  3. Korjaus, siis integroitavaan TISKIKONEESEEN on tarkoitus rakennella.

    VastaaPoista
  4. Noista pesukoneista tuli mieleeni, että olenpa tuollaisella pulsaattorikoneella pessyt pyykit ainakin 10 vuotta...
    Siitä on retroromantiikka oikeasti kaukana;)

    -Rosanna67-

    VastaaPoista
  5. Minäkin olisin mieluiten valinnut UPOn retrojääkaapin Smegin sijaan, mutta sen valmistus on lopetettu. Ehkä hyvällä säkällä sellaisen voi vielä jostain jämävarastosta löytää, muuten näyttää aika heikolle :(

    VastaaPoista
  6. Rosanna: Oma hardcore-pyykkihistoria juontaa juurensa Pietarin kaupunkiin ja kesään 1995. Siellä pistetään aina kaupunginosa kerrallaan kuuma vesi poikki noin kuukaudeksi kesäaikaan, ja jynssäsin kylpyammeessa farkkuja puhtaiksi jääkylmällä vedellä. Olisi ollut edes pulsaattori :)

    Anonyymi: Voi ei, karmea pettymys! Täytyy siis tehdä uusi jääkaappisuunnitelma.

    VastaaPoista