perjantai 3. syyskuuta 2010

Anopin Mahtavat Maalausvinkit, osa yksi

Mahdollisille blogin lukijakunnassa oleville Enson huonekalutehtaan keittiön kaappien kunnostajalle tarjotaan ilmainen ja taatusti toimiva maalausvinkki:

Kaapit ovat alun perin olleet hennon vaaleita sävyltään, kahvat ja listat on saatettu jättää puun värisiksi. Aivan 50-luvun alussa ja 40-luvun puolella suosittiin keittiön kaapeissa kahvojen ja muiden hantaakien maalaamista itse kaappien ovien sävyä tummemmilla tehosteväreillä siitä yksinkertaisen käytännöllisestä ja nerokkaasta syystä, että niissä ei näy lika läheskään niin selvästi kuin vaaleammissa ovien sävyissä.

Jaan elämäni miehen kanssa, jonka sisko parisuhteellistumisen jälkeisellä ensitapaamisella totesi lakonisesti ottavansa jo etukäteen osaa keittiön kaappien osalta. Rakas tahmatassu todellakin jättää keittiössä häärätessään jälkeensä normaalista poikkeavan skläfmäisiä, likaisia ja erinäisten ruoka-aineiden pilkuttamia kaapin ovia, kahvoja ja muita kädensijoja - syytä emme ole saaneet selville. Joka tapauksessa tämä vanha hyvä maalauskeino sopii keittiöömme täydellisesti.

Kainuun korvesta pelastetut keittiön kaappimme ovat edenneet siihen pisteeseen, että eläkeläisriistotyövoima on hionut ne ja maalannut pinnat tartuntamaalilla. Tässä yhteydessä kaappien kahvat on irrotettu ja luonnollisesti myös hiottu. Näin ne on helpompi maalata - kiinni oleva kahva jo muuten valmiiksi maalatussa kaappiyksilössä aiheuttaa pientä haastetta ainakin tälle tumpelolle:(Reunasta irrotetun maalarinteipin alta jouduttiin siis hinkkaamaan punaista maalitäplää.)

Anoppi keksi irrotettujen kahvojen maalaukseen tämän kerrassaan loistavan keksinnön, jota voin siis lämpimästi suositella kaikille Enso-kaappien kanssa ahertaville kanssaihmisille. Tarvitaan pala styroxia, patolevyä tai muuta vastaavaa, cocktail-tikkuja ja kahvat.Kahvojen ruuvinreikiin laitetaan tikut ja kahvat tökitään patolevyyn. Sitten otetaan yksi kahva kerrallaan, maalataan sen sisäpuoli kahvaa kädessä pidellen ja tökätään sen jälkeen kahva takaisin tikunnenään ynnä maalataan loppuun.Jos osataan, käytetään maalaushanskoja eikä näytetä seuraavana päivänä teurastajalta. Mutta ollaan varmoja, että näytettäisiin hyvin paljon enemmän teurastajalta, jos yritettäisiin suoriutua kahvojen maalauksesta ilman patolevyn ja cocktail-tikkujen suomaa apua.

Voilá - sarjatuotantona maalatut keittiön kaappien kahvat. Kuvasta voi verrata, kumpi sävy on kauniimpi - Patolevy vai Uulan Utu.

1 kommentti: