lauantai 4. syyskuuta 2010

Sudba

Ja sama suomeksi.

Ensimmäistä kertaa sen sanoi ääneen työtoveri, joka hoksasi että työpaikan markkinointihankkeen mainoskuvien taustalla komeileva talo on se keltainen, joka meinataan ostaa. Ja jälkeenpäin se on tullut mieleen aina kun älyttömän mukavien ja kiistattoman fotogeneettisten naapureidemme nassut lävähtävät eteen kun vaikkapa avaa oman työpaikan nettisivut.

Toisen kerran se tuli mieleen kun kuulin siitä äidin ystävän miehestä, joka asui talossa opiskeluaikana alivuokralaisena.

On se ollut mielessä muutenkin, tunteena ja aistimuksena siitä, että tämä on meidän koti, juuri sellainen kuin pitääkin. Vaikka sekasotkussa ja kaaoksessa ja vähän hankala ja aika työläs, niin silti juuri oikea.

Kohtalonuskoinen sivupersoona sai tässä päivänä muutamana vielä lisää uskonvahvistusta, kun tontille kirmasi kaksi maalämpömiestä, laitevalmistajan edustaja ja kaivon poraaja, tekemään katselmusta tarjouksen tekoa varten.

Mikkelin kaupunkiin on aikanaan rakennettu kaksi taloa täsmälleen samojen piirustuksien mukaan. Olemme ajaneet joitakin kertoja sen toisen ohi, se on suunnitelmien mukaisesti rapattu ja remontoitukin aika modernin näköiseksi. Mutta sama talo se on, silti.

Jotenkin tähän edellä mainittuun kohtalon sormella osoitteluun sopi aika hyvin se, että maalämpökaivon poraaja sanoi sisään asteltuaan ja hetken ympärilleen katseltuaan, että "tää on muuten meidän talo".

Todettiin siinä yksissä tuumin, että aika hyvät pohjapiirustukset on rakennusmestari Eino Hahto vuonna 1952 Mikkelin kaupungissa rustannut.

*********

Vanhoissa blogeissani on ollut aina Tänään soi -osuus. Otetaan se nyt käyttöön väliaikaisesti tässäkin, vaikkei rintamamiestaloaiheinen olekaan.

Kaikkien suositusten mukaan lasta odottavien vanhempien on syytä laulella lapsukaisilleen jotain tiettyä laulua, jota lapsi tottuu kuulemaan ja jolla saa syntymän jälkeen sitten tainnutettua vastahakoisen perillisen tilanteessa kuin tilanteessa.

Jos tästä pitää jotain johtopäätöksiä vedellä niin Pikku Tilliäisestä tulee todennäköisesti "vallankumousjohtaja, sissikapinallinen ja huomattava marxilainen poliittinen hahmo". Jostain syystä hänelle tulee nimittäin lauleltua etupäässä tätä alla olevaa viisua. Syytettäköön mielikuvituksen puutteesta vain ja ainoastaan tulevia vanhempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti