tiistai 20. marraskuuta 2012

Täti Vihreä täällä taas

Huhuilin taannoin apua yläkerran keittiön kaappien väripulmaani, ja sain ällistyttävän paljon mahtavia kommentteja ja toinen toistaan parempia ehdotuksia. En tietenkään ehtinyt kommentoida niitä juuri silloin, mutta luin ne kyllä kaikki ajatuksella ja kiitän niistä kovasti. Täytyy jatkossakin hyötykäyttää näkemyksiänne näissä minulle hankalissa värisysteemeissä, armaat lukijat!

En ole vieläkään ihan sataprosenttisen varma siitä, millaiset kaapit yläkerran keittiöön tulevat. Ehkä eniten siksi, että alakaappi on edelleen alkuperäisvärityksessään, kun en ole ehtinyt siitä maaleja rapsuttelemaan. Kaappien uudelleenmaalaus ei siksi ole ollut ajankohtainen. Aloin kuitenkin ajattelemaan värimaailmaa ja vastaväripareja vihreän ja punaisen sijasta vihreänä ja oranssina - kuten alla olevasta jälleen kerran ah niin tyylikkäästä valokuvasta käy ilmi, on tuo oven väri lähinnä tuollainen oranssinruskea.

Rintamamiestalofoorumilla sattui sitten silmään Enso-levyjen myynti-ilmoitus, ja kävin tänään hakemassa Matkahuollosta tämän kuvassa näkyvän oranssin aarteenpalasen:


En ole ikinä ennen nähnyt oranssia Enso-levyä. Kuvan laatu on taas tosiaan päätähuimaava, mutta salaman kanssa öiseen aikaan näpätyssä kuvassa näkyvät nuo värit oikeampina kuin ilman salamaa. Ja tuossa on nyt kaikki olennaiset pinnat huoneesta - lattia, ovi, seinä ja sitten tuo tänään saapunut levy.

Luulen, että tuosta paletista alkaa löytyä yläkerran keittiön värimaailma. Viimeistään tuo oranssi Enso-levy sinetöi huoneeseen huvikumputunnelman, mutta olkoon niin. Kyllä jokaisessa huushollissa pitää yksi huvikumpuhuone olla, vaikka muualla vallitsisikin hailakka jälleenrakenuskauden ilmapiiri!

3 kommenttia:

  1. Wow tuota Ensolevyn väriä, ihanan huikea!

    Nyt kun tuossa on tuota väripalettia, kaapit voisivat olla sitten vastaavasti neutraalin vaaleat? Joku sama sävy sekä kaappeihin, että ovilistoihin (ja kattolistoihin?).

    -Rosanna-

    VastaaPoista
  2. Ihan upea oranssi! Ja miten ihanalta se näyttää vihreän kaverina! Tämä kuva ilahdutti minua valtavasti, kun olin juuri joutunut kiukuttelemaan uudelle Koti ja keittiö -lehdelle!

    VastaaPoista