Nykyiset asukkaat


Olen Laurakaisa ja Kalliokadun keltainen talo on nykyisin minun, puolisoni Panun ja pienten tyttäriemme Viljan (s. 2010) ja Vuokon (s. 2012) koti. Olen varsinaiselta ammatiltani venäjän kielen opettaja ja työskentelenkin koulussa, mutta opetustöiden sijasta kansainvälisten asioiden parissa. Olen kiinnostunut rakennusperinnöstä ja arkkitehtuurista ja erityisen mieltynyt juuri 50-luvun estetiikkaan. Jos minulla olisi rajattomasti aikaa, käyttäisin sen kuitenkin talon sijasta puutarhanhoitoon. Kirjoittaminen ja musiikki ovat muita minulle tärkeitä harrastuksia. En osaa kutoa sukkaa. Osaan rakentaa periskoopin. 

Olemme järjestyksessä toiset talomme omistajat. Ostimme keltaisen talomme suoraan kauppias-Annin perikunnalta muutettuamme Helsingistä Mikkeliin keväällä 2010 ja kaupan päälle saimme aimo annoksen tarinoita uuden kotimme aikaisemmista vaiheista. Muutimme taloon juhannuksena 2010 remontoimatta sitä ennen yhtään nurkkaa. Aika monta nurkkaa on edelleen remontoimatta. 

Talomme on osoittautunut hyvin rakennetuksi, jämäkäksi ja lähestulkoon alkuperäisestä asustaan huolimatta aivan asumis- ja elämiskelpoiseksi. Ajoittaisia tekemättömien remonttitöiden ahdistuskohtauksia lukuunottamatta olemme viihtyneet talossamme erinomaisesti ja toivomme saavamme viihtyä vielä pitkään.