sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Unelmien olohuone

Seurailen blogia nimeltä Unelma vanhasta talosta. Se oli päivittynyt pitkästä aikaa, ja siellä oli linkki ihan mahtavaan vanhaan seurojentaloon Etuoven sivuilla. Linkki on tässä, mutta eipä se tietenkään toimi kuin rajoitetun ajan.

Poimin siksi omaan talteen linkin takaa yhden kuvan. Kuva esittää seurojentalon salia, joka on tietysti pinta-alaltaan aika eri kokoluokkaa kuin meidän olohuoneemme, vaikka suihkupömpeli sen nurkasta purettaisiinkin. Joka tapauksessa tuossa on jotain sellaista, jota minä haluaisin omaan olkkariini.

Tai siis lähinnä nuo kirjahyllyt.Onneksi olohuoneremonttiin on vielä niin pitkä aika, että ennättää kunnolla unelmoida. Ja suunnitella käytännön toteutusta.

4 kommenttia:

 1. Huikea! Taas olen samoilla sisustuslinjoilla kanssasi. Meidän jokseenkin suuri ja alati kasvava kirjakokoelma ajelehtii tällä hetkellä pahvilaatikkojen lisäksi epämääräisinä röykkiöinä ympäri asemaa, mutta jonain päivänä aion omistaa kokonaisen huoneen kirjoille rakentamalla vastaavan kirjastosysteemin nykyiseen laitehuoneeseen.

  VastaaPoista
 2. Noo tota noin. Mullon lundia kirjahyllyjä, sellaisia metrisiä hyllyjä, ja kaksi hyllyä kiinni välitikkaalla, useampi metri. Nyt olen ostamassa asuntoa ja ongelmaksi on muodostunut se, ettei asunnoissa ole kovin montaa tarpeeksi pitkää seinää kirjakokoelmalle...En ole järin ihastunut ajatukseen, että pitäisi pätkiä alunperin 2-metrisiä kokonaisuuksia lyhyemmäksi ja ripotella kirjoja sinne tänne. Mutta enpä jaksaisi alkaa teettämäänkää hyllyjä mittojen mukaan....
  OP

  VastaaPoista
 3. Oikea kirjahylly on kaunis. Siis mikä tahansa hyllystö, joka on sekalaisten koriste-esineiden sijaan täynä kirjoja. Se on sävyiltään lämmin ja kodikas. Maailmoja pullollaan.

  Joo-joo. Kyllä tuo kuva kolahti. Samoin kuin se muinoinen mainos (muistaakseni jonkun kirjakerhon tms.), jossa Jörn Donner istuu kirja kourassa valtavan korkeiden kirjahyllystöjen edessä. Hih!

  Osui tämä juttu senkin puolesta, että viimeisen viikon olen hionut, kitannut, hionut, maalannut, hionut ja taas maalannut kirjahyllyn osia. Vuosikausien haave kirjastohuoneesta on vihdoin toteutumassa! Ja pahus, kun lukiessani OP:n postauksen, muistin, että olisihan meilläkin ollut sitä pahuksen Lundiaa jokunen metri valmiina tuolla navetan ylisillä, väliaikaisesti varastohyllynä..

  Vanhan talon ikuisuusremppaajana, olin aikas huvittunut noista linkkisi takaa löytyneistä kuvista. Olohuoneen katon maalauskin on jäänyt puoliväliin ja muissakin kuvissa samanlaista hauskaa. Hauskaa siksi, että sellaistahan tämä on, ellei välillä hampaat irvessä päätä tehdä joka kohdetta lopuun. Niin tuttua :).

  Intoa haaveiden toteuttamiseen!

  -Pöö-

  VastaaPoista
 4. Mä olen kuolannut tuota ihan samaa kuvaa siitä lähtien, kun kaverini linkitti tuon kaverinsa talon myynti-ilmon fb-sivuilleen. Ihan täydellinen kirjahylly. Tahtoo kans... Niinkun heti. Ja muutenkin. Tuo talo on ihana ja ihanassa paikassa, joskin aavistuksen verran jumalan selkäpuolella. Mutta jatkan huokailua niinkuin ilmeisesti muutama muukin. :D Miksei ole sellaista hymiötä, jossa olisi innostunut keski-ikäinen nainen (kukkahattutäti?) huokailemassa ja vääntelemässä käsiään, kun sanat vain loppuvat kesken?

  VastaaPoista