maanantai 19. maaliskuuta 2012

Olohuoneunelmia edelleen

Hauskaa, että pieni olohuonereferenssikuvani oli kirvoittanut samantyylisiä ihastuksen huokauksia myös lukijoissa. Jatkan samalla linjalla - tässä kuva professori Matti Klingen kirjastosta:Kuva on Kodin Kuvalehdestä, linkki juttuun on tässä. Täytyy nyt kehua retostaa sen verran, että olen viettänyt professori Klingen kanssa heinäkuisen aamupäivän eräällä pietarilaisella, perin juurin ränsistyneellä hautausmaalla keskustellen muun muassa rakennusperinnöstä. "Kapitalismi on kulttuurin pahin vihollinen", totesi hän kun pohdiskelimme kenollaan olevien hautakivien katveessa pienten suomalaisten kaupunkien alkuperäisen rakennuskannan hävitysvimmaa.

Matti Klingen työhuone tai kirjasto on myös sitä "rennon boheemisti akateeminen" -tyyliä, jota itsekin haikailen huusholliini. Olen toistaiseksi toteuttanut tyylisuuntaa kokoamalla ympärilleni huojuvia pinoja erinäisiä selluloosasta valmistettuja painotuotteita, tälläkin hetkellä ne valloittavat pianon ja piirongin päälliset olohuoneessa. Kirjahyllyt, joita meillä on kaksi, pursuilevat, ja osa kirjoista on joko vintissä tai verannalla pahvilaatikoissa matkalla vinttiin.

Joku kaunis päivä toivon, että olohuoneessamme on yksi seinällinen (tai melkein) kirjahyllyä. Hurjimpina hetkinäni haaveilen jopa sellaisista Billnäsin lasiovellisista malleista. Vaatimattomampiin haaveiluihin kelpaavat ihan tavalliset Lundiatkin.

Ja sitten haluaisin tuollaisen kirjastoista tutun kirjavaunun, niin kuin Matti Klingelläkin. Siihen voisin kasata kirjaston kirjat ja väitöskirjamateriaalin.

Minulla on nimittäin sellaistakin. Se odottaa aikaa joskus kymmenen vuoden päästä, jolloin sille ehkä ehtisi ja jaksaisi jotain tehdäkin.

3 kommenttia:

 1. Hahaa. Tuttu juttu. Olen tainnut tuon lehden jemmata ihan tuon kuvan takia. Siihen liittyi myös oivallus: voihan niitä tauluja tosiaan ripustella kirjahyllyn päällekin, kun senätilaa ei tule jäämään. :)

  Onpa mukava, että muutkin tykkäävät kunnon kirjahyllyistä.

  -Pöö-

  VastaaPoista
 2. Meillä tuollainen seinän tai kahdenkin peittävä kirjahylly on väistämätöntä tulevaisuutta, kunhan yläkerran remontti valmistuu ja kirjat pääsevät vapaaksi varastolaatikoiden pimeydestä. Ja kun kyseessä on siis rintamamiestalon yläkerta, niin välipohjan kantavuus vaatii omat varmistuksensa, etteivät kirjat hyllyineen tule pyytämättä keittiöön.

  t. A13

  VastaaPoista
 3. Realismia.Väitöskirjamatskut ei mahdu kirjastovaunuun. Ei. Ne valtaa huoneen, talon ja mielen sekä kaiken ajan noin 4 vuodeksi kokonaan.

  OP

  VastaaPoista