maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ei päivää ilman vahinkoa

Jotenkin nämä keväät ovat aina täynnä kaikenlaisia koettelemuksia, vrt. edellinen postaus. Tässä kerrottu tapahtui jo 23. helmikuuta, jolloin kelit yks kaks lauhtuivat ja kaikkihan sen tietävät, mitä sitten tapahtuu.

Katolta tulivat alas lumet, ja niiden mukana puoleen väliin saakka myös räystäskourut ja -laudat. Talomme on siitä asti ollut perin kaunis näky. Tervetuloa Ryysyrantaan:



Pääosin tähän katastrofiin on syynä se, että yläpohjassa on omituinen vuotopaikka. Emme ole onnistuneet ihan paikallistamaan sitä, mutta se vaikuttaisi osuvan jonnekin yläkerran eteisen kohdille. Yläkerran eteisessä on hyvin lähellä kattoa iso lämpöpatteri, joka saattaisi hehkua eristeen läpi katolle...tai sitten ei. Luulen, että asiaan tulee perehtyä näitä hataria arvailuja perusteellisemmin ensi kesän ja kattoremontin myötä. Joka tapauksessa tuo pistemäinen vuoto aiheuttaa tietysti katolle jääpatjan, joka alas tullessaan nyhti irti sekä kourun että räystäslaudan. Alapuolelta tuho näyttää tältä:



Rumat modernit kattokourut ja syöksyputket oli joka tapauksessa tarkoitus vaihtaa kattoremontin yhteydessä, joten sikäli tuo tuho ei harmita. Työturvallisuusmielessä räystäällä roikkuminen ei ole vielä tullut oikein ajankohtaiseksi, eikä tässä ole kaiken muun keskeneräisen homman keskellä ollut aikaakaan uhrattavaksi moiselle mitättömyydelle, joten talo saanee luvan pärjätä repsottavine räystäineen jonnekin kevväämmälle asti. Esteettisestä vaikutelmasta joutuu vähentämään aika monta pistettä, mutta joskus on vaan priorisoitava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti