keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Virstalle pylväs

Töttörötöttöttöö-töttörörööööööö!

Tämä oli fanfaari, ja sillä juhlistamme merkittävää virstanpylväässä projektissa nimeltä maapohjakellarin metamorfoosi pyykkituvaksi.

Puoliso maalasi iltapuhteinaan lattian toiseen kertaan ja täten voimme siis todeta, että kaikki rakenne- ja pinnoitusasiat ovat loppuun suoritetut. Tällainen on lopputulos:Minusta tuo näyttää edelleen ihan rintamamiestalon kellarilta, mutta freesiltä ja siistiltä sellaiselta. Lisäksi se näyttää hyvin paljon samalta kuin vaikkapa kellarin käytävänpätkä:Se asia siis ainakin onnistui - kellarin keskiosa ei pomppaa viiskytlukulaisten seuralaistensa silmille ja hihku että olen oikeasti tehty 2010-luvulla ja edustan avaruusaikaa.

Virstanpylväät ovat tärkeitä ja iso duuni kellarissa on jo tähän mennessä tehtykin, mutta melko pian mieli ohjautuu taas to do -listan pariin. Lattia saa nyt kuivua kaikessa rauhassa, sitten seuraa ohjelmassa rakennussiivoojan vierailu. Työmaalle pitäisi saada putkari ja sähkäri kytkemään lattialämmitys päälle, asentamaan suihkukaapin hanat ja vetämään pesukoneelle, kuivurille, vessanpöntölle, kahdelle lavuaarille, kahdelle lampulle ja parille pistorasialle tarvittavat putket ja johdot. Sitten suihkupömpelin putkituksen voi purkaa ja pömpelistä tehdä väliaikaisen vaatekomeron ja romuvaraston - se nyt tulee kuitenkin olemaan paikoillaan vielä jonkun aikaa joten tilaa voi hyvin käyttää hyödyksi.

Pömpelin putkien purkamisen jälkeen pakastimet on heilautettava pannuhuoneesta hetkeksi tuonne uuden kellarin puolelle, paikattava putkien jättämät reijät seinissä ja suoritettava pannuhuoneessa samantyylinen mutta vähän suurpiirteisempi siistimisoperaatio kuin yllä eli kalkittava seinät ja katto soveltuvin osin ja maalattava lattia. Operaatiota hankaloittaa se, että piskuisen tilan nurkassa pönöttää maalämpöpumppu ja sen tuhathaarainen putkiviidakko, mutta painotamme tässä sitä soveltuvin osin -kohtaa. Kunhan on vähän siistimpi niin välttää.

Sitten voikin jo ruveta puusepäntöihin ja muuhun dekoratiiviseen sisustustyöhön. Siitä kuulette ensi kerralla - ei menny taas meidän suunnitelmat ihan niinku Strömsössä mutta kaipa tuosta kelvollinen pyykkitupa saadaan siitä huolimatta.

3 kommenttia:

 1. Lattia näyttää mainiolta, samoin kuin muukin tila!
  Me harkitsemme vakavasti kodinhoitohuoneen lattian maalausta saadaksemme juurikin tuollaisen kellaritunnelman sinne.
  Katsotaan päädymmekö lopultakin siihen vai muuhun ratkaisuun..

  VastaaPoista
 2. Moi! Millä maalilla maalasitte kellarin lattian? Hyvältä näyttää. Meillä juuri kellariremontti menossa ja siihen sopivia maaleja etsitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan! Maali on Basfin Mastertop 1110. Sen pitäisi olla perus-Betoluxia parempi vesihöyrynläpäisevyydeltään. Tällä kokemuksella ottaisin tuohon pyykkitupaan tummemman lattiamaalin, noin vaalea toki valostaa kellaria mutta siinä näkyy kaikki kurat ja ryönät ihan kamalan selvästi. Meidän pitää maalata tuo pyykkitupa vielä joskus uudestaan kunhan isot rempat on tehty, lattiassa on niin karseita jälkiä kun tuota kellarin osaa on käytetty maalaamiseen ja ties mihin rakenteluun.

   Meillä on samalla maalilla maalattu myös sauna, jossa on siis alkuperäinen lattiarakenne eli ei mitään kapillaarikatkoja tms. Sinne tuo maali oli alunperin valittukin, sitten vedettiin samalla tuo uusikin kellari. Saunassakin maali on pysynyt pääosin ihan ok, mutta irronnut paikoin niistä kohdista mihin saunan puurallien reunat hankaavat.

   Poista