torstai 12. tammikuuta 2012

Ruma, rumempi, suihkukaappi

Otetaas askel taaksepäin. Noin esteettisessä mielessä ne neliön muotoiset jakorasiat alkoivat juuri häiritsemään suorastaan mitättömän vähän. Tätä hökötystä isompaa malkaa ei nimittäin voi enää esteetikon silmässä olla:Suihkukaappi, tuo kellaripyykkitupamme autenttisen jälleenrakennuskauden tunnelman Mörkö ja Ankeuttaja, kasattiin tänään. Onhan se ihan susiruma.

Vaan minkäs teet. Se on myös tilava, tukevan ja laadukkaan oloinen ja ainoa järjellinen tapa saada suihku taloon. Esteetikko nielee kyyneleensä ja valmistautuu uusiin ankeuttajiin, joita herrat Electrolux ja Miele pian kellariimme toimittavat.

On sitä pyykkiäkin pestävä.

10 kommenttia:

 1. Etkö saisi jostain pulsaattorikonetta, edes pyykkitupasi kaunistajaksi, vaikka sitten tulisi Mr Miele ja Mr Electrolux. Mitään järkeähän tässä ei olisi, mutta olisipa aitoa tunnelmaa! OP

  VastaaPoista
 2. Mutta pääasia on, että vesi pysyy sisällä!

  Meidän suihkukaappi on ahdas ja huteran tuntuinen, mutta ah, niin kaunis. Olen iloinen siitä, että valitsimme sen.

  VastaaPoista
 3. OP: Pulsaattorikone olisi mummon ja ukin kesäpaikalla, mutta ei se mahdu tuonne mitenkään. Vintissä meillä on sen sijaan talon mukana tullut vanha mahtavan hieno mankeli, jossa on puinen tukki - sille jos saisi tilaa jostain niin se olisi hieno tunnelmanluoja.

  Susanna: Pääasia tosiaan tuo veden pysyminen kaapin sisuksissa. Minä en ole vielä nähnyt livenä kaunista suihkukaappia mutta teillä tuo näyttää jotenkin istuvan huomaamattomasti paikoilleen, blogista löytämäni yhden kuvan perusteella. Meidän piti ottaa tuo harmaa lasi, mikä on vähän yököttävää, kun kaappi oli varsinaisesti poistunut jo valikoimista ja uusi ei mahtunut kellariin. Mutta jospa se tuosta naamioituisi kun sen saa oikealle paikalleen pois keskilattialta ja ympäröityä jollain vähän nätimmillä kapistuksilla. Sinulla on muuten ihana blogi, kiva on erityisesti lukea oman synnyinpaikkakunnan vanhan aseman tarinoita :)

  VastaaPoista
 4. Pientä kontrastia ja ristiriitaa on hyvä olla!
  Minä juuri viime viikolla ostin ihan tarkoituksella erittäin suuressä määrin kitsch-tyyliset pizzalautaset muutoin edustavaan? astiakokoelmaamme. (Lautasissa kuva viiksekkäästä italioonasta paistamassa pizzaa). .
  Tytär katsoi lautasia ja minua kuin halpaa makkaraa...
  Voi että olin tyytyväinen itseeni :)

  - Hower

  VastaaPoista
 5. Luulen, että tuohon suihkukaapin eteen ovesta katsoen rakennetaan komero. Se naamioinee riittävästi kaappia. Joka on sinänsä ihan mainio, tosi tukeva ja sinne mahtuu lapsen kanssa ihan hyvin pyörimään. Ei toki olla vielä testattu tositoimissa, putkari tulee vasta ensi viikolla...

  VastaaPoista
 6. Kaapit on kyllä rumia, mutta käytännöllisyys tai oikeammin kosteuden poistaminen suoraan viemäriin voittaa tässä kohdin. Olen miettinyt oman höyrykaapin eteen nurkkakaappia tai sitten olen jotain tyylikästä verhoa pahimmalle sivulle.

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea tehdä pyykkitupa entiseen liiteriin :) 60-luvulla tilassa oli talon halkopinot. Metrin halot paiskottiin sisään ikkunoista (lapsityövoima oli käytössä) ja sahattiin pienemmiksi liiterissä. Siellä oli myös talon isännän höyläpenkki ja kaikki työkalut ja muuta roinaa. Lisäksi 70-luvun alussa liiteriin muutti talvien ajaksi kolme kania ja urheilua harrastava perheen tytär perusti sinne vielä jossain vaihessa johonkin lokeroon kuntosalin. Eli monitoimitila!

  VastaaPoista
 8. Metrin halot ovat jättäneet lähtemättömät jälkensä monitoimitilan ikkunankarmiin :) Onhan tuo nyt jo aika eri näköinen kuin lähtötilanteessa, katsotaan mikä mahtaa olla lopullinen tulos. Meillä ajateltiin sijoittaa tuleva isännän (ja emännän) höyläpenkki autotalliin...

  VastaaPoista
 9. Jaksatko muistaa, mitä merkkiä tuo teidän suihkukaappinne on? Aivan järkyttävän vaikeaa löytää tilavaa, tukevaa ja katollista suihkukaappia, mikä ei muistuttaisi avaruussukkulaa ja missä olisi jokin muu kuin liukuovi... Kiitos tuhannesti, jos viitsit vastailla:)!

  VastaaPoista
 10. Moi, hirmu huonosti näköjään huomaan näitä kommentteja blogissa, täytyisi aktivoitua tämän suhteen...

  Mutta siis. Suihkukaappi on IDO:n Showerama mutta tuota mallia ei enää valmisteta, tuo oli tehtaalta viimeinen mikä saatiin kun haluttiin nimenomaan tuon kokoinen ja sellainen, missä oli myös katto. Suihkukaappi on ollut tosi laadukas, hyvä käytössä ja helppo putsata eli suosittelen IDOa kyllä varauksetta.

  Tästä linkkiä IDO:n nykyiseen tarjontaan: http://www.ido.fi/tuotteet/suihkut/suihkukaapit/

  VastaaPoista