perjantai 30. joulukuuta 2011

Perinnerakentajan märkä uni

Uhuhuhuhuhuhuhuhuhuuu, ulvaisi puoliso äsken ekstaattisesti kun näytin hänelle netistä löytämääni kuvaa.

Kuva oli ihan lapsille sopiva, nimittäin tämä:Löysin kuvan Metsäkylän navetan uusien rakennustarvikkeiden verkkokaupasta Domus Classicasta. Kuvahan siis esittää bakeliitista valmistettua pistorasiaa, joka on malliltaan suunnilleen identtinen niiden meidän jokaisen huoneen ikkunapenkin vieressä majailevien alkuperäisrasioiden kanssa. Eikä maksa paljon - 21 euroa kappale. Tässä lisätietoja muille mahdollisesti nautintoa bakeliittisista pistorasioista saaville.

Kävimme pari päivää sitten meidän koulun sähköosastolla hiippailemassa, koska siellä sijaitsee taulu, jossa on esillä eri valmistajien eri mallisia sähkötarvikkeita. Tutustumisretken tarkoituksena oli ennen muuta fiilistellä Renovan retropistorasioiden äärellä. Onhan ne, nimenomaan retroja sanan huonossa merkityksessä. Vaikutelmaksi jäi "ihan kiva", sillä kaikesta yrityksestä huolimatta niistä tulee jotenkin heppoinen ja muovinen fiilis. Torx-kantainen ruuvi vain korostaa vaikutelmaa. Tässä vertailun vuoksi kuva valmistajan eli Strömforsin sivuilta:Luulen, että meidän kellariin tulee noita bakeliittisia. Ja keittiöön ehkä samanlaisia, muovisia valkoisia, joita saa samasta kaupasta. Makso mitä makso.

Estetiikka on kallista.

5 kommenttia:

 1. Kommentti takavasemmalta: Kellariin tulee kuulemma kellarin rapusta aiemmin tänä vuonna purettu kasaripistorasia, koska se ei maksa mitään ja sointuu yhteen 2010-lukulaisen pyykkikoneen ja kuivurin kanssa. Asuintiloihin kuulemma hankitaan esteettistä bakeliittia.

  Aha.

  VastaaPoista
 2. Meillä koristaa uutta ruokakomeroa juurikin Metsänkylästä hankittu vanhan näköinen katkaisin sekä pistorasia, mutta upotettavana mallina. Ihkua! :)

  VastaaPoista
 3. Noi Metsänkylän pistorasiat on tosiaan upeita. Jos niitä olisi jo remontin taannoisen sähköosuuden aikaan ollut saatavilla ja budjetti sallinut, niin olisi varmaan hankittu meillekin.

  Nyt meillä on Renovaa, joka on ulkonäöltään vain vähän sinne päin, just sitä "retroa". Ja mikä ikävintä, varsinkin katkaisijat ovat tosi nykyaikaisen rimpulan tuntuisia palapelejä.

  t. A13

  VastaaPoista
 4. Kieltämättä Renova on vähän muovisen oloinen, mutta koska meillä ei tähdätty autenttisuuteen vaan enemmänkin aikakausien sulavaan synteesiin, ne sopivat ihan passelisti (ja voittavat joka tapauksessa 2010-malliset 100-0). Kellari ynnä muut rujomman näköiset tilat saivat sitten ihan modernit kilkkeet (kun ei niistä esteettisiä saa tekemälläkään, ja täysin uusitut pesutilat nyt joka tapauksessa ovat ei-50-lukulaiset). Tiloissa, joissa ei tarvinnut kajota pahasti seiniin ei juurikaan tarvinnut vaihdella katkaisijoita sähkäreiden ennakkoarvioista huolimatta, joten tuolla on edelleen jopa noita alkuperäisiä (omasta mielestäni inhottavia) kierrettäviä katkaisijoita. Vanhat vipukatkaisijat on kyllä tosi jämäkän tuntuisia sormituntumalta, hyvä että niitä ei todettu sähköturvallisuusriskiksi. Uudet standardimalliset "läpyskä"-katkaisijat on aika kauheita...

  Toki tommoiset ehdan autenttiset sähkökalusteet olis hienoja, mutta aina jostain joutuu tinkimään :P (tosin eipä edes tiedetty että tuollainenkin mahdollisuus on)

  VastaaPoista
 5. Samoilla linjoilla! Vaikka onhan se hassua, kylppäriin hakee alennuskaakeleita mutta sitten pistokkeet ovat kalliimmasta päästä. :) Mutta kuka mistäkin saa iloa, ja itse olen miettinyt, että moneen katkaisijaan kuitenkin koskee vähintään kaksi kertaa päivässä - ja silloin voi miettiä haluaako, että sormissa tuntuu muovi vai joku muu.. Mutta katsotaan miten käy kun realiteetit iskevät.. ;)

  VastaaPoista