keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

O-oo-oo-oo, putkiradio

Ostimme viime kesän traditionaaliselta Ilosaarirokkireissulta Joensuun Romuritarilta itäsaksalaisen, toimivan putkiradion. En muista enää hintaa, mutta ei se kauhean kallis ollut.

Sille kävi vähän niin kuin joillekin projekteille tuppaa meillä käymään. Se jumiutui eräälle nimeltä mainitsemattomalle olohuoneen pöydälle sen jälkeen kun yksi sähkötekniikan diplomi-insinööri, yksi sähköasentaja ja yksi tuotantotekniikan diplomi-insinööri olivat avanneet sen ja todenneet, että siihen täytyy vaihtaa kondensaattori ettei se syty epähuomiossa palamaan. Helppo homma, tarvittiin kolvi ja joitakin muita työkaluja - jotka eivät kuitenkaan koskaan sattuneet samaan tilaan kahden diplomi-insinöörin, yhden radion ja yhden asentajan kanssa.

Lopulta keräsin radionkappaleet mukaani, otin selville, missä sellaisia Mikkelissä korjataan, ja kiikutin (tai siis puoliso kiikutti, vastentahtoisesti) sen maksulliselle miehelle huoltoon.

Huolto maksoi 25 euroa ja puoliso sai itse sentään koota sen ja korjata yhden rikkinäisen kytkimen. Radio toimii. Tätä kannatti ehdottomasti odottaa vajaa vuosi.

Radio on ehkä enemmän 60- kuin 50-lukulainen, mutta minusta se on kiva. Aion sijoittaa sen keittiöön sitten kun keittiössä on lisää pöytätilaa ja pistorasioita, toistaiseksi se saa majailla olohuoneessa.Radiomme on varsinainen Radio Luxembourg:Eräällä meistä on hyvin kiihkeä ja läheinen suhde Yle Puheeseen, joten musiikkia radiostamme ei ole vielä kuulunut. Täytyy siis tyytyä YouTubeen.

4 kommenttia:

 1. onpa kaunis putkiradio! Itsekin olen noita katsellut, mutta en vielä hankkinut.

  Ja minulla myös kiihkeä suhde Yle puheeseen, mielestäni radiossa ei ole muita kanavia kuin Yle puhe (ylen ykkönen ja rondo saa joskus harvoin kuunteluaikaa)

  VastaaPoista
 2. Minä tykkäisin kuunnella välillä musiikkiakin... Mutta Yle Puhe on kyllä hyvä, ei siitä pääse mihinkään! Ja radio näyttää kyllä omaankin silmään kauniilta.

  VastaaPoista
 3. Vanhat ratiot on ihania! Mullakin on yksi. Pieni ja sievä Telefunken Jubilate. Se ostettiin tänne melkein heti muuton jälkeen. Täytyyhän nyt vanhassa talossa putkiratio olla! Ja minäkin kuuntelen siitä mieluiten juuri noita perinteisiä Ylen kanavia. Ihan kaikkiin uusiin vanha ratio ei edes taivu...

  VastaaPoista
 4. Pääsiäisen mökki-inventaarion jäljiltä meillä on nyt keittiössä Blaupunkt Derby 660 transistorimatkaradio 60-luvulta. Radiossa on aivan mahtava ääni. Pettymys oli kuitenkin suuri kun hain Yle Puhetta kuuluville. Derbyn ULA-taajuusalue loppuu 104 Mhz:iin kun taas Kolin asema lähettää taajuudella 106,4 Mhz. Voi voi! Kyllä kiukuttaa kun koko käytettävissä oleva ULA-spektri on täynnä kaupallista ja/tai urpoille tarkoitettua nopeeta&ketterää ja ainoa kuuntelemisen arvoinen kanava on saavuttamattomissa :( Kai se täytyy tyytyä kuuntelemaan paikallisradioiden päivän kahvipakettikysymysarvuutteluja :(

  VastaaPoista