maanantai 12. heinäkuuta 2010

Ajokoira sairastaa, häntä hellikäämme

Vietimme viikonlopun ystävien ja Rami-koiran kanssa mökillä. Tarkoituksena oli edistää helatorstaista asti jumissa ollutta kesäkeittiöprojektia, johon naulakoira antoikin mittavan panoksensa:Ja sitten oli tarkoitus levätä ja rentoutua, syödä hyvin, saunoa ja nauttia helteestä ja virvoittavien vetten läheisyydestä.

No, vähän toisin kävi. Kyykäärme pisti ajokoira Juuliaa kuonoon lauantaina ja vanhuksen kuono alkoi turvota tähän malliin:Luulimme ensin, että kyseessä on ampparinpistos - mökillä ei ole koskaan näkynyt käärmeitä. Kun turvotus jatkoi leviämistään kuonosta kohti kaulaa, tuli hätä. Lähin päivystävä eläinlääkäri löytyi Parikkalasta 80 kilometrin päästä, ja lääketieteen tohtori sairaankuljettajanaan Juulia lähti kuono turvoksissa kohti klinikkaa. (Meillä käytetään vain ammattitaitoista työvoimaa.)

Kyy-parka, joka tietysti vain puolustautui yllättäen eteensä singahtanutta ajokoiran kuonoa vastaan, sai kyllä tappotuomion. Se löytyi päivää paistattamasta parin metrin päästä veljenpoika-Aksun hiekkalaatikosta ja yhtälö näiden kahden yksilön rauhanomaisen rinnakkaiselon välillä nähtiin mahdottomaksi, semminkin kun mökillä tepastelee vakkariaikuisten lisäksi useita muitakin kyläileviä lapsia ja koiria. Tampereen Vlad Ţepeş surmasi illan hämärtyessä inhan matelijan seipäällä testosteronia uhkuen ja omasta turvallisuudestaan piittaamatta. (Meillä siis todellakin käytetään vain ammattitaitoista työvoimaa.)

Tässä päätön kyy, tasan 50 cm. Vertailukohteena allekirjoittaneen kokoa 41 oleva kumppari.Loppu hyvin, kaikki hyvin. Juulia sai Parikkalassa nestettä suoraan suoneen, näytti sunnuntaiaamuna tuplamittoihin turvonneen kuononsa kanssa enemmän bernhardinkoiralta kuin ajokoiralta, mutta lievästi valjusta olemuksestaan huolimatta söi aamunappulansa hyvällä ruokahalulla. Kuono palautui entiselleen sunnuntai-iltaan mennessä ja huonekalujen hakuretken kyläpaikoissa nautitut lauantaimakkarasiivut ja grillimakkarat kohensivat oloa entisestään...

Rauha palasi rantaan. Ja kesäkeittiöprojektia jatketaan joskus tulevaisuudessa vähän paremmalla ja vähemmän dramaattisella ajalla.

1 kommentti:

  1. Onnittelut kun saitte pitää koiranne.
    Meilläkin nappasi kyy koiraamme kuonoon 12.6.2011 uintireissulla vedessä ollessa.

    Terveiset Hyvinkäältä

    VastaaPoista