keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vauva rintamamiestalossa, osa kolme

Tarkennetaan: Vauva rintamamiestalossa, jossa ei ole saunaa, pesuhuonetta eikä ammeenmentävää vessaa.

Minä olen kylvettänyt vauvamme tasan yhden kerran. Lopuista pari kertaa viikossa suoritetuista kylvetyksistä vastaa hänen isänsä. Molemmilla tuntuu olevan kylpytoimituksen ajan hauskaa, ja viime aikoina keittiön muovimatto on ollut suorastaan hyvä olemassa kun ammeen pituiseksi venähtänyt vesipeto on harjoitellut polskintaa."Vauvahan on parasta kylvettää keittiössä", sanoi Ilmarin äiti viime kesänä kun tuskailin talomme vauvanpesufasiliteetteja. Näin todistettavasti on. Puuhella on pidemmällekin kylvettäjälle ergonomisella korkeudella ja vesipiste lähellä. Keittiössä on kovallakin pakkasella myös ihan pienelle sopiva kylpylälämpötila, jos polttaa ensin pesällisen puita - silloin tosin amme on parasta siirtää ruokapöydälle.

Tyttäremme käyttämä sininen amme on sama, jossa kylvettäjää reilut 30 vuotta sitten kylveteltiin. Se otettiin uudelleen alkuperäiseen tarkoitukseensa anopin pyykkikorin virkaa tekemästä. Olkoon tämä rintamamiestalovauvanhoidon lisäksi esimerkki siitä, että mitään ei kannata koskaan heittää pois...

6 kommenttia:

 1. Aijai, niin tuli mummola mieleen ja ne lukuisat iltapesut vadissa mummolan keittiössä.(*nostalgiahuokaus*)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on mummolassa lapsia kylvetetty isänsä ammeessa. Muuten, tämän vuosikymmenen alussa sain joltain asiantuntevalta taholta (Vauva-lehdestä tms.) ohjeen, että jokaiselle vauvalle on hygieniasyistä hankittava uudenuutukainen amme! Tätä kultaista ohjenuoraa meillä ei kyllä ole noudatettu. Minusta ihan yhtä älyttömän tuntuinen ohje kuin se, että vuodevaatteet pitäisi uusia parin vuoden välein.

  T. Undine

  VastaaPoista
 3. Oi joi, tuli niin omien lasten vauva-ajat mieleen. Meilläkin kun kylvetys oli isän ja lasten juttu. Vanhempien vanhoja vannoja ei ollut enää tallessa, mutta uudellakin pärjäsi :)

  VastaaPoista
 4. Undine, olen kuullut tuon vauvan amme -jutun jostain mutta en tuota lakana-asiaa. Jopas on taas älyttömyys huipussaan... Vuosikymmeniä vanhat, pehmeät ja kuluneet lakanathan on ihaninta mitä kuvitella saattaa!

  VastaaPoista
 5. Ai niin joo vuodevaatteilla voi tarkoittaa myös tyynyjä ja peittoja. No, älytöntä sekin :D

  VastaaPoista