keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Öljy loppuu

Lienee tosiasia, että joku kaunis päivä se loppuu, noin maailmanlaajuisesti. Henkilökohtaisella tasolla sen loppuminen ajateltiin ajoittaa tästä vielä parin viikon päähän, putkimies-Markon aikatauluja myötäillen. Öljysäiliöiden mittari kertoi, että sinne asti pärjättäisiin kyllä.

Ja sitten se onneton meni kuitenkin loppumaan kesken kaiken.

Palasimme parin päivän mummolareissulta kotiin ja ihmettelimme, miksi kotilieden lämpöön saapuminen aiheutti lähinnä vilunväristyksiä. Patterit olivat kylmät, torpassa 18 astetta lämmintä. Puoliso kipitti kellariin, tuli sieltä takaisin ja totesi, että loppui se pannahinen nyt sitten kuitenkin just tähän.

Eipä mitä, pökköä keittiön puuhellan pesään, vauvalle ylimääräinen nuttu niskaan ja itselle villasukat reinoihin. Yö nukuttiin hyvin sopivan viileässä makuuhuoneessa, aamun tullen mies täräytti rautakauppaan, haki sieltä jerrykannun ja viereiseltä huoltamolta jerrykannullisen polttoöljyä. Kannu tyhjennettiin säiliöön ja jo vain alkoi taas öljypoltin pöhistä.

Pienenä miinuksena mainittakoon, että puoliso tuoksahti koko lauantaipäivän kevyesti kevyelle polttoöljylle ja perheen pienimmän eleganssi oli rimpsumekko ja tuhdit pöksyt -luokkaa. Näillä parametreilla suoritimme akateemisen päiväreissun Jyväskylään, jossa ystävä intti itsensä filosofian tohtoriksi - muuten harvinaisen kauniissa rakennuksessa.Punainen jerrykannu on sittemmin vieraillut huoltamolla ja tyhjentänyt sisältönsä öljysäiliöön parisen kertaa. Toimiihan se näinkin, eikä tarvitse pohdiskella sitä, mihin ylijäämäöljyn sijoittaisi.

Odottelemme kaikesta huolimatta jo kovasti ensi viikkoa ja maalämmön virtaamista tupaan.

3 kommenttia:

 1. Moi, olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt oli pakko kommentoida, kun aihe tuntui niin läheiseltä. Pohjanmaan rannikolta nimittäin loppui öljy viime viikonloppuna...:)
  Kiitokset viihdyttävästä blogista ja maalämpöpostauksista, meillä siirrytään maalämpöön kesän korvilla ja kiva nähdä ja kuulla, miten hommat muilla etenee.

  VastaaPoista
 2. Meillä myös öljyt loppui ennen aikojaan kun pumppua ooteltiin. Onneks oli kaksoispesäkattila niin sai lämmiteltyä puilla käyttöveden sen mukaan kun tarvis :) Mukava blogi, tulee seurattua!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset molemmille kommenteista! Se saamarin öljy loppui viime yönä toistamiseen... Meillä on kellarissa sellaiset pienet reilun 1000 litran säiliöt ja niitä on nyt kallisteltu optimaalisiin asentoihin, jotta viimeisetkin pisarat valuisivat polttimen ahnaaseen kitaan. Putkimies, tulejo! :)

  VastaaPoista