keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Laurakaisa järjestää arvonnan

Lupasin taannoin kehittyä bloggaajana joitakin asteita vuorovaikutteisempaan suuntaan ja olen mielestäni siinä varsin hyvin onnistunutkin. Lisäksi olen huomannut, että blogin pitämisestä on noussut esiin aivan uusia, mukavia ulottuvuuksia tämän lisääntyneen vuorovaikutuksen myötä - kiitos siis teille, hyvät lukijat.

Blogeissa on aina toisinaan erilaisia kilpailuja ja arvontoja, ja minäkin ajattelin tämän uuden keskustelevaisemman blogiotteen kunniaksi nyt järjestää ensimmäisen arvonnan. Mietin pitkään, mikä olisi sopiva palkinto, kunnes se kirkastui minulle kaikessa itsestäänselvyydessään:

Voittaja saa omakseen aivan uunituoreen Hannu Rinteen Perinnemestarin Rintamamiestalo -kirjan, jossa myös meidän taloa ja remonttiprojektia on esitelty. Kirja julkaistaan 20.3.Arvontaan voi osallistua yksinkertaisesti jättämällä kommentin tähän postaukseen. Ja koska tämä on Eläköön vuorovaikutus -arvonta, olisin iloinen, jos jokainen osallistuja kirjoittaisi arpalippuunsa asian tai asioita, joista haluaisi blogissani lukea. Niitä voivat olla vaikka

- "et ole koskaan kirjoittanut aiheesta X, vaikka olet monta kertaa lupaillut tai aihetta muuten sivunnut"
- "haluaisin nähdä, millainen kellarin rappu teillä on"
- "kerro lisää kummitusjuttuja"

Tai sitten, jos ei keksi mitään mistä haluaisi lukea, voi vaan kirjoittaa vaikka että "päivän säästä" tai "varsieväkaloista" tai muuta satunnaista mieleen juolahtavaa. (Varsieväkaloista voisin kyllä kirjoittaakin, ne ovat hienoja.)

Osallistumisaikaa on kaksi viikkoa eli kaikki 19.3.2013 klo 23.59 mennessä jätetyt kommentit osallistuvat arvontaan. Onnettarena toimii esikoinen, joka on juuri oppinut leikkaamaan saksilla ja jonka kanssa arpalippujen askartelu tulee siis olemaan riemullinen ohjelmanumero.

Arpaonnea itse kullekin säädylle! 

59 kommenttia:

 1. Minä tietenkin (luonteelleni ja hahmotusmaailmalleni uskollisena) kaipaisin lisää kuvia! (Kirjassa varmaan on.) Tykkään lukea sun blogia, kun sulla on tosi kiva kirjoitustyyli. Olen siis löytänyt tänne aika vastikään.

  VastaaPoista
 2. Varsieväkaloista vois kyllä lukea, en tiedä niistä mitään-en tiennyt sellaisia olevankaan.
  Tosin voisin lukea kyllä tuon kirjankin.

  Kiitos. :D

  VastaaPoista
 3. Minä osallistun ehdottomasti tähän arvontaan. Juttujen suhteen ei ole toiveita, sillä kirjoitat täydellistä blogia. Mutta uskallan toivoa lisää ja isompia kuvia. Tekstisi on mahdottoman hyvää ja mielenkiintoista, mutta ruudulta luettaessa kaipaan aina rytmitykseksi kuvia väliin. Kun on liikaa tekstimassaa, meinaan voipua kesken kaiken.

  VastaaPoista
 4. Tähän ei voi olla osallistumatta. Hienoa, että tuo kirja on valmistumassa. Perinnemestarin matkaopas on parhaita kotimaan matkakirjoja. Rintamamiestaloelämä on elämäntapa! Juttuja on kiva lukea. Ehkä kevään myötä kiinnostaa piha ja puutarha ym ulkoiset asiat. Mutta erinomainen blogi!

  VastaaPoista
 5. Mää osallistun. Jos vaikka kävisi nakki, kun tuo on muutenkin hankinnassa.

  Meikää kiinnostaa hirveesti kaikki sisäverhousmateriaalit, mitä on rintsikoissa käytetty. Paneelit profiileineen, ulkoverhouksen värit jne. Ja teidän rappukäytävä, kun nyt noi raput otit puheeksi. Millainen kaide teillä on jne.

  Tämmöisiä yksityiskohtia :D

  VastaaPoista
 6. Minäkin osallistun. Tykkään lukea pitkiä turinoita Lisäksi kirjoitat hyvin ja humoristisesti.

  :)

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti mukana! Kaikki remontointi tyyliin perinnehippi kiinnostaa. Ja just ne pienenpienet yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 8. Osallistun! Jos en tuota kirjaa voita, niin pakkohan se on ostaa (vaikka rintsikkaa paljon vanhemmassa talossa asunkin).
  Kuvia minäkin kaipailisin lisää. Sun kirjoittamaa tekstiä on aina niin mukava lukea, kirjoititpa sitten mistä hyvänsä :).

  VastaaPoista
 9. Hei! Tuon kirjan haluan lukea! Minun puolestani blogi saa jatkaa vanhalla linjalla. Pihajuttuja olisi mukava kesällä lukea!
  Olen seuraillut tätä blogia jo siitä asti kun Talo löytyi, mutta kommentoinut harvoin.

  T. Undine vm -56 talosta

  VastaaPoista
 10. Hiphei! Keskimäärin kerran viikossa illalla lasten mentyä nukkumaan jompikumpi meistä vanhemmista kysäisee toiseltaan, että oletkos vilkaissut onko Mikkelin Mausoleumin blogiin tullut uutta. Ja jos ei ole vilkaissut tai on vilkaissut ja tietää uuden kirjoituksen tulleen, niin sitten istutaan tietokoneelle ja hihitellään yhdessä Laurakaisan osuvannasevia toteamuksia vaikkapa älyttömistä kakaroista tai hampaantekokiukkuisista kuopuksista :-)

  Eikö tämänkin jo kerro blogin yleislinjojen olevan oivallisia?

  Jos jostakin yksityiskohdasta, niin vanhojen keittiökaappien alkuperäisistä saranoista haluaisin kovin nähdä kuvia. Meillä kun keittiökaappien ovet odottavat edelleen asianmukaisten saranoiden oivaltamista.

  t. A13

  VastaaPoista
 11. Niin, ja itse asiassa sekä kellarin että yläkerran rapuista olisi hauska nähdä kuvia! :-)

  t. A13

  VastaaPoista
 12. Kaikki jutunjuuret käy oikein hyvin. Omaa sydäntäni lähinnä ovat kompostointi, tapetointi, listat, hedelmäpuut, perinnehuonekasvit sekä kiinteät komerot.

  VastaaPoista
 13. Osallistun tähän arvontaan! Sen äärimmäisen epätodennäköisen mahdollisuuden varalta, etten voittaisikaan, toivon, että esittelet sitten kirjan blogissasi oikein perusteellisesti.

  VastaaPoista
 14. Arvonta, jee! Katsoisin mieluusti kuvia saunastanne. Oma sauna on vielä vain haave, mutta suunnittelu on aloitettu.
  Terveisin Mikkelissä toisinaan vieraileva karjalainen.

  VastaaPoista
 15. Kirja on hankintalistalla, joten mukana arvonnassa. Nyt kevään lähestyessä olisi mukava lukea ja ennen kaikkea katsella kuvia pihastanne :)

  VastaaPoista
 16. Tuo kirja himottaisi kyllä lukea, vaikkei se näin espoolaisessa vuokrakaksiossa asuessa sisälläkään kovin ajankohtaista tietoa.

  En kyllä osaa sanoa, mistä haluaisin tässä blogissa lukea, koska täällä on jo aika valtavasti kaikkea kiinnostavaa ja aika varmasti olet jo kirjottanut mieleeni juolahtavista jutuista. En tosin muista, oletko kirjoittanut verhoista ja niiden ripustuksista, sillä olen jäänyt tapettijuttujesi ohessa miettimään niitä.

  VastaaPoista
 17. Mua ei yhtään häiritse, että täällä blogissa on pitkiä tekstejä ja niitä täydentäviä kuvia, älä vaan siirrä painopistettä kuvilla kertovaan! On mukavaa lukea hyvää tekstiä - laadukas blogiteksti kun ei ole itsestäänselvyys.

  Haluaisin lukea lisää pihapostauksia, vaikkei tämä puutarhablogi olekaan. Talon henkeen sopivan puutarhan suunnittelusta olisi kiinnostava lukea.

  VastaaPoista
 18. Kiva blogi, kirjoitat tosi hyvin. Tykkään remonttijutuista - mitä tarkempi selostus, sitä parempi.
  Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mukana arvonnassa siis.
  Tarja

  VastaaPoista
 19. Hmmmmm... Minä tietääkseni osallistuin tähän jo päivälä, mutta ilmeisesti bittiavaruus katsoi aprhaaksi poistaa viestini. Mitään kovin sopimatonta en siihen tietääkseni laittanut, että olettaisin sinun sitä sen takia poistaneen.... ;) Mutta siis kuvia huutelee tääkin ja perinnepihaa ja ulkojuttuja kans sitten, kun pihalle taas pääsee. ;)

  Niin ja toi kirja on kyllä pakko hankkia joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
 20. Osallistun! Toivoisin blogiin enemmän kuvia, ne kun tuovat aina jotain lisää ja keventävät lukukokemusta. Kiva olisi nähdä kuvia etenkin talonne "ennennäkemättömistä paikoista" sekä ihan vain kaikenlaisista yksityiskohdista. Varmasti löytyy ihmisiä, joita kiinnostavat listat, saranat, vetimet, ikkunanpielet ja vaikkapa lattiamateriaalitkin ihan lähikuvien arvoisesti!

  t: clarice

  VastaaPoista
 21. Osallistunpa minäkin.
  Ehkä kun nuo "raskaamman sarjan" korjaustyöt on tehty, kaipaisin sisustuskuvia kuolattavaksi.
  -Rosanna-

  VastaaPoista
 22. En tiedä, onko tämä aihe turhan laaja, vaikea tai muuten jotenkin liian työläs lähestyttävä, mutta minua kiinnostaisi postaukset, joissa käsitellään vanhan talon ostamista. Toivoisin, että minulla ja puolisollani olisi joskus mahdollisuus ostaa vanha talo (tarkoitan ennen 1960-lukua rakennettua) mutta talon hankinta samaan aikaan sekä houkuttelee että pelottaa. Yhtenä päivänä näen romanttisia päiväunia kauniista, vanhoista hirsiseinistä, tapeteista ja etenkin ihanasti lämmittävästä puuliedestä ja pönttöuunista ja toisena päivänä taas painajaismaisia kauhukuvia hometaloista, loputtomasta remonttipölyn ja auki revittyjen lattioiden kaameudesta ja terveyden, rahojen ja parisuhteen menetyksestä. Totuus lienee jossain tuolla välimaastossa.

  Kysymys siis kuuluu, että miten uskaltaa ostaa vanhan talon. Tai miksi ja miten itse uskalsit ostaa vanhan talon? Millainen vika talossa olisi ollut sellainen, että et olisi juuri sitä taloa ostanut?

  VastaaPoista
 23. tottakai lisää kummitusjuttuja! sä et kirjoittais niistä kuitenkaan sille hörhösti niinku moni muu tekis :)

  VastaaPoista
 24. Osallistun! Meillä on tässä piakkoin alkamassa tällaisen 110-vuotiaan talon vintin eristys ja kaikenlaiset eristysratkaisut kiinnostaa. Viime postauksessa esim tungitte sahanpurua koolausten väliin! Meilläkin olisi tuolla välipohjassa kuivaa sahanpurun ja turpeen sekoitusta. Tekisi mieli jotenkin uusiokäyttää sitä.

  VastaaPoista
 25. Haluan osallistua!
  Mulla ei ole mitään erityistä kohdetta josta haluaisin lukea, mutta toivon että suosikki blogini kirjoittaminen jatkuu pitkään! Nykyään en oikein muita blogeja käy edes lukemassa kun tämän koen jotenkin niin omaksi.
  Meillä on -52 valmistunut ns. rintamamiestalo jota pikkuhiljaa remontoidaan. Meillä ei ihan noin hyvin säilynyttä taloa ole kuin teillä, joten ikäviä 70-90 luvun hirveyksiä joudumme sietämään. Hengittävä seinärakenne rokkaa meillä!
  Toivon että jaksat pitkään kirjoitella teidän kuulumisia.

  -Tinderella-

  VastaaPoista
 26. Uhmaan kohtaloani tässäkin arvonnassa. Edellinen todennäköisyys voittoon oli 1:4500, lääkärin mukaan, vaan niin sitä kuitenkin toisia kaksosia odotetaan:))
  Syntyjään lappeenrantalaisena miuta kiinnostaisi tuo niin läheinen/kaukainen päämajakaupunki ja sen vanhat alueet yleisesti.
  Tuon lisäksi tämä nykyinen täyskivinen purulinna saattaa piakkoin vaihtua oikeesti ALKUPERÄISkuntoiseen rankatakenteiseen! Uutta rojektia siis:)
  -Peltola

  VastaaPoista
 27. Voihan Laurakaisa miten ihanaisia juttuja sinulla riittää. Ihan vastikkään blogiisi ajauduin ja niin helposti unohtuu lukemaan talonne edesottamuksia. Mutta mikä parasta -tupsahdin paikalle kesken arvonnan!

  VastaaPoista
 28. Aika on suhteellinen käsite...mistähän sitä riittää...tuntuu että toisille enemmän kuin minulle...minulle on tänä talvena riittänyt aikaa kahteen asiaan...angiinaan ja hiihtämiseen...ja tietysti kolmas; lasten kanssa hiihtämiseen. A:aalla jo kaksi kultaa hiihtokisoista...Enemmän kuin Suomen maajoukkueella!!! Eilen juuri mietin auringossa Karhumäen portilta lähtiessäni, että mikähän noista taloista kentältä katsottuna on/oli Laurakaisan kotitalo...Jos arpa suosii niin suon päävoiton seuraavalle!

  VastaaPoista
 29. Hei, olisi kiva lukea pihajutuista, sitten kun pihan laitton on ajankohtaista :)

  Mari T.

  VastaaPoista
 30. Sen verran peluri olen, että tähän kisaan heitän syötin.

  Blogisi on mielenkiintoinen luettava purutaloissa eläneelle. Lapsuudesta puolet elin rintamamiestalossa, jonka parhaat tekniset, sekä ulkonäölliset ominaisuudet pilattiin remontilla. Ehkä jotain opin siitä ja omaa taloani en ihan yhtä tylysti kohtele, vaikka en autenttisuuteen pyrikkään. Lähtökohdatkaan eivät olleet täydelliset alkuperäisyydessään ja sen lisäksi remontoidessa tullut tehtyä kompromisseja.

  Teette hienoa työtä talon kanssa ja omiin kokemuksiini verraten nopeasti ja järjestelmällisesti. Varsinkin, kun touhussa on mukana pari pienempää, mutta tärkeämpääkin projektia.

  Mikko (tunnisteena tiskiallas vanhemmassa sähköpostissa)

  VastaaPoista
 31. Remppa kerrallaan on ihan hyvä tahti esitellä talon eri tiloja. Löytyykö teidän tontilta kasvimaata? Onko teillä talous(peruna)kellaria?

  -Kimmo

  VastaaPoista
 32. Minusta on kiva lueskella hyvin kirjoitettuja remppakuvauksia muiden kotoa. Olen asunut aina vanhoissa taloissa ja niiden elämä kiinnostaa.

  VastaaPoista
 33. Perinnerakentamista parhaimmillaan! Jäänyt tänne ihan koukkuun. Itelle unelma rintsikka löytynyt, mutta muutama mutka vielä matkassa (laskettuunaikaan 13 päivää).
  Jos sitten kun aikaa, rahaahan ei ole koskaan...

  VastaaPoista
 34. Osallistun arvontaan! Toivoisin puutarhajuttuja sekä isompia kuvia :)

  VastaaPoista
 35. Osallistuisin myöskin! kaikki aihepiiriin liittyvä kiinnostaa :)

  VastaaPoista
 36. Kaikki remppa aiheiset postaukset kiinnostaa :) Ja lisää kuvia toivoisin. Näin kevään tullen myös puutarha aiheiset jutut ois kivoja :) Mukana myös arvonnassa!

  VastaaPoista
 37. En yleensä osallistu arvontoihin, mutta palkinto on niin hyvä, että tämän kerran :) Lukisin blogista mieluusti lisää teidän pihapiiristä.

  VastaaPoista
 38. Hei, olen itse rempannut rintsikan vm -54, se on ollut 16 vuoden projekti. Suurimmat on nyt tehty, pienempiä pintahommia kuitenkin riittää vielä. Mielenkiinnolla luen kaikki remppajutut, ei ole väliä mikä remppakohde on menossa, on mukava nähdä muiden ratkaisut.
  Hieno blogi ja hieno palkinto arvonnassa, osallistun innolla!
  - Titti

  VastaaPoista
 39. Hei!
  Ehdinpäs!
  Omilta kiireiltäni en ole kerenny pstauksiasi lukea vähään aikaan. Ja oikieasti ihan harmittanu. Pidän tyylistäsi kirjoittaa ja asiaakin on sopivasti välissä ja uutta tietoa ja vinkkejä :-)
  Kuvia jaksaisin minäkin katsella vaikka kuinka.
  Josko jossain vaiheessa keväällä/kesällä uskaltaisin poiketa ihan oikeasti portistanne sisään :-)
  T. Selännekadun Pauliina

  VastaaPoista
 40. Arvontaan mukaan! Remonttipostausten lisäksi olisin kiinnostunut näkemään lisää kuvia talossa säilyneistä alkuperäisistä materiaaleista ja yksityiskohdista.
  T. Vinkkeli

  VastaaPoista
 41. Minä odotan vinkkejä repsottavan ensopahvin korjaukseen (lupailit raporttia aiheesta aiemmin). Kiinostaa myös nähdä kuinka teidän käy kun yritätte pelastaa styroks-levyjen alta haltex-kattoa.

  Ja Perinnemestarin Rintamamiestalo -kirja on synttärilahjatoivelistalla.

  VastaaPoista
 42. Kaikki kiinnostaa, rintsikkajutut erityisesti! Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 43. Mukana arvonnassa!

  Ihan sattumalta puolisen vuotta sitten satuin blogiisi ja olen sitä kiinnostuneena seurannut.
  Itse nimittäin ostin pari vuotta sitten viidenkympin villityksessä itselleni vaalean vihreän rintamiestalon :) Arvaat varmaankin, että remppaa tehdään ...

  VastaaPoista
 44. Mukana arvonnassa minäkin. Remontti jutuista on kiva lukea, sekä muutenkin blogistasi saa kivoja ideoita.

  VastaaPoista
 45. Mukana arvonnassa minäkin. Ilmeisesti saat loistaville kirjoituksillesi innoitusta myös musiikista, joten ehdottaisin tulkintaa Leevi And The Leavingsin biisistä “Kaupungin Tavoitelluin Remonttimies” :)

  VastaaPoista
 46. Mukana arvonnassa. Kalustehankinnat ja vanhat kalusteet ovat kiinnostavia. T. lietolaishumanisti

  VastaaPoista
 47. Osallistun arvontaan! Pihajutut voisi kiinnostaa minua, muuten blogi on aivan mahtava juuri näin!
  t. KatariinaI

  VastaaPoista
 48. Arpaonnea koettelemassa! Minua kiinnostaisi tarina siitä, kuinka päädyitte nykyisen talonne asukkaiksi, kävittekö katsomassa muita taloehdokkaita jne. Minkälaisissa huusholleissa asuitte ennen laurakaisataloa? Terveisin Laurakaima

  VastaaPoista
 49. Heipä hei! Näin äkkiseltään kiinnostaisi... hmmm... millainen olisi talo joka edustaisi kaikilta mahdollisin osin niitä asioita mitä taloissa tai nykyisessä taloteollisuudessa (ahh mikä termi) syvästi inhoat? Ja toki olisi kiintoisaa kuulla tarkka kuvaus tuosta painajaisten talosta room by room. ;)

  VastaaPoista
 50. Tahtoo mukaan arvontaan! Stalkkailen blogiasi "melkein naapurista" (puolentoistakilsanpäästä) kerrostalosta kateellisena ja päivittäin ohiajaessa kurkin ikkunoihin.... ;)
  t.Eeva

  VastaaPoista
 51. NuuNuun (nuunuun@hotmail.fi)18. maaliskuuta 2013 klo 6.29

  Mukaan arvontaan haluan. Pääsiäisen vietosta... voisit kirjoittaa.

  VastaaPoista
 52. Mukana,mukana! :)
  Vaikka siitä millainen teidän piha on kesällä.

  VastaaPoista
 53. Olisipa mukava voittaa tuo kirja :) Ja jos en voita, niin se on varmaan pakko ostaa joka tapauksessa rintamiestalossa asuville vanhemmilleni lahjaksi. En nyt ainakaan muista, että olisit paljon kertonut teidän eteisestä ja se kiinnostaa. Lapsiperheessä eteiseltä vaaditaan paljon ja olisi hauska nähdä, miten teillä eteisjärjestelyt toteutetaan.

  VastaaPoista
 54. "Kuopus" mukana---purutikkutalo vm. 1964/65! Ja sitten, mikä on kaduttanut, mistä olette jääneet paitsi - oliko "järkeä tai sen hiventäkään" :) janne

  VastaaPoista
 55. Suurimmat mokat -olisi kyllä ihan kiva lukea. Opiksi, ehkä.
  Niin ja pihasta tietysti kun kevät tässä alkaa koittaa...
  Mielenkiintoinen kirja, jos en onni osu kohdalle, niin täytyypä etsiä muuten käsiin.

  VastaaPoista
 56. Osallistun! Olen jo kauan aikaa lukenut blogiasi, osaat kirjoittaa niin hauskasti ja kiinnostavasti aiheesta kuin aiheesta :) innolla uusia juttujasi odotellen, aihealue liippaa niin läheltä omaakin sydäntä.
  t. restauroija Pirkanmaalta :)

  VastaaPoista