keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Paketteja

Posti on tuonut tällä viikolla kaksi aika isoa ja aika hauskaa pakettia vessaremonttiin liittyen. 


En erityisemmin tykkää kaupoissa lorvimisesta nykyään, mieluummin teen täsmäostoksia netistä tai haahuilen kirpputoreilla ja vanhojen tavaroiden kaupoissa. Niissä on mielenkiintoisempaa, vaikka kirpputoreilla on ainakin täällä ylivoimaisesti eniten myynnissä vaan kamalan ylihintaista, huonokuntoista rojua. Jotain aarteita sitten joukossa aina kuitenkin, mikä tekee haahuilusta edes jotenkin mielekkään.

Mutta näiden pakettien sisältämät kapineet olivat nyt ihan tarveharkintoja, ei mitään haahuilutuloksia. Ensimmäinen saapui Antiikkiverstas Wilmasta...


... ja sisälsi sähkötarvikkeita.


Meillä ei ole ollut vessoissa ollenkaan pistorasioita. Olen sen vuoksi luopunut lähes kokonaan lähes ainoasta ulkonäöstähuolehtimisrituaalistani eli hiusten kuivaamisesta saunan tai suihkun jälkeen. Nyt vessaremontin myötä kuitenkin päätimme nostaa vessojen varustelutasoa sen verran, että molempiin tulee suorastaan kaksi pistorasiaa. Onhan näitä hiustenkuivaajia, sähköhammasharjoja sun muita joita aina tarvitaan.

Aika monessa perinnerautakaupassa on myynnissä näitä saksalaisia pistorasioita, jotka ovat aika lailla täysin samanlaisia kuin meidän talon alkuperäiset rasiat. Tässä keittiön vanha pistorasia vertailukohtana, kädessäni pitelen uutta:


Joo-o, kyllä se ihan samalta näyttää. Puhtaammalta vain...


Tilasin nuo pistorasiat Wilmalta siksi, että muissa netin perinnerautakaupoissa ei ollut meidän taloon sopivia jakorasioita. Wilma myy tällaisia posliinisia, jotka ovat ruotsalaista tuotantoa:


Ihan kauhean sympaattinen esine tuo pyöreä posliinimötkäle.


Ja sekin on aikalailla saman näköinen kuin alkuperäinen jakorasia, tässä esimerkki keittiön katonrajasta.


Kun kerran nettishoppailun makuun pääsin, niin tein tilauksen myös Lundagårdista.


Yläkerran vessasta meiltä on puuttunut järkevä vessapaperirullateline. Siellä on ollut talon mukana tullut metallilankahäkkyrä, mutta se oli niin ohutta ja taipuisaa lankaa ettei oikein toiminut toivotulla tavalla. Nämä posliiniset muhkeat kapineet pääsevät yläkerran vessaan naulakoksi ja vessapaperirullaa kannattelemaan: 


Paperirullateline on tosiaan aika iso möhkäle.


Ja pyyhenaulakko myös.


Nämä Lundagårdin ostokset tulevat siis yläkerran vessaan. Alakerran vessassa meillä on roikkunut ja tulee roikkumaan jatkossakin talon mukana tullut alkuperäisvessapaperirullateline, joka on hienosti sanottuna vamaankin DIY-mallia. Eli Do It Yourself... 


Se nyt ei ole ihan symmetrinen, mutta mitäpä tuosta. Sille on oiva paikkakin, sen voi ripustaa vessan kaapin alalaatikon nuppiin ja rulla roikkuu siinä juuri optimaalisella korkeudella ja etäisyydellä. Ajattelin, että jospa tuon maalaisi punaiseksi niin olisi sitten sävy sävyyn muun vessan kanssa...

Tällä hetkellä vessapaperirullateline palvelee tosin keittiössä, perheen pienempien varasaniteettitiloissa.


Tosin meillä on niin pieni vessa, että kyllä tuo potta tuossa tulee nököttämään vielä sen remontin valmistumisen jälkeenkin.

12 kommenttia:

 1. Ei pirulainen. Miksi miksi MIKSI en ole tajunnut tuota Wilmaa ja noita jakorasioita. Pistorasiatkin kelpaisi. Katkaisimia ollaan löydetty vanhoja, mutta jakorasiat ja pistorasiat ovat olleet vähän semmoisia, että niiden valikoima on ollut sellaista vähän liian hienoa meidän torppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minä löysin nuo pistorasiat ensin Domus Classicasta mutta niillä oli ihan väärän näköisiä jakorasioita. Wilmalla oli noita samoja pistorasioita JA oikean näköisiä jakorasioita joten tilasin sitten sieltä. Ne kaikki Wanhat Sähkötarwikkeet on liian hienoja tännekin.

   Poista
  2. No mut alakertaan ainakin tilaan noita, kun siellä jää kaikki piuhat näkyviin. Yläkerrassa ne menee piiloon, mutta olisihan tuollainen nyt ollut hauska katonrajassa.

   Oikeestaan voisin tilatakin noita aika pian, kun meidän olkkarin sähköt ovat vieläkin sellaisessa väliaikaisessa tilassa. Ne riippuu ja roikkuu ja pistorasiat on semmoisia 90-luvun mutikoita, joiden tilalle piti vaihtaa kivemmat "sit joskus".

   Vessaan me ostettiin mustat Renovat, kun piti saada nopeasti, ne kyllä istuu sinne hyvin, eikä oo niin rumat kuin aikaisemmat.

   Poista
  3. Meidän olohuoneen sähköt ovat tällä hetkellä tilassa, josta en edes uskalla kirjoittaa mitään ennen kuin tila on korjattu...

   Renovatkin on sellaisia, että ne sopii kyllä joihinkin tyyleihin ja systeemeihin oikeinkin kivasti. Meillä kun on noita alkuperäisiä kaikki sähöt niin ne onnistuvat näyttämään ja tuntumaan jotenkin feikeiltä. Onneksi löytyi näitä hyvin alkuperäisiä. Turkasen kalliita nuo ovat, mutta kun monessa paikkaa on säästetty alkuperäisiä tai kierrätettyjä osia ja materiaaleja niin kyllä noihin siksi on raaskinut investoida.

   Poista
  4. Mä en enää jaksa ajatella näitä taloudellisia säästämisasioita. Kun on yhden kerroksen rakentanut käytännössä kokonaan uusiksi, ne pistorasiat ja katkaisimet ei tunnu enää missään :D

   Poista
 2. Mua harmittaa ettei meillä ole noita vanhan näköisiä. Mutta siinä olen joutunut joustamaan omassa tahdossani.

  Hienot on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on jakorasioira, pistorasioita ja katkaisimua ihan joka aikakaudelta. Vihaan niitä nykyaikaisia, jotka ekat paskasähkömiehet meille asensivat.

   Poista
  2. Puoliso on kiihkeästi rakastunut kaikkeen alkuperäissähkötavaraan, meillä on siksi kaikki muut vaihtoehdot poissuljettuja... Harmi kun sitä paksua tervattua johtoa ei enää saa mistään, sen säästäminen jossain paikoissa kuten kuistilla vähän hirvittää mutta toisaalta sen vaihtaminen taas saa koko sähkövedot näyttämään todella paljon erilaisilta kuin alkuperäiset. Voi näitä dilemmia.

   Poista
 3. Vitsit noi jakorasiat on hienoja! Yhtään ei harmittaisi katsella tuollaisia noiden myöhemmin laitettujen muovisten tilalla. Ehkä joskus... Pitää esitellä miehelle.

  Meillä on Domus Classicasta kesäretkeltä ostettuja katkaisjoita, voisi ehkä ensi kesänä retkeillä ostamaan muutama pistokekin... Noita katkaisijoita tuli hankittua, kun hermo kosahti vanhuuttaan kosahteleviin katkaisijoihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivatkin tosiaan löytö, kaikkialla muualla on vain sellaisia tosi koukeroisia ja muuten vaan väärän aikakauden tyylisiä. Vähän hassua, ettei noihin bakeliittisiin sarjoihin ole bakeliittisia jakorasioita, mutta onneksi posliinirasioitten ulkonäkö sentään täsmää täysin.

   Kaikki nuo perinnemestat on niin kaukana meiltä että minun on pitänyt tyytyä vaan nettiostosteluun toistaiseksi. Kunhan nuo mukulat vähän kasvavat niin pitää ottaa joka kesä työn alle joku rakennusperintökesäretki johon sisältyy myös ostoskohde. Turun seutu ainakin olisi ihan aarreaitta, samallahan sitä kävisi vaikka Muumien luona kylässä... :)

   Poista
 4. Hienoja posliinimötkäleitä tosiaan. Hinnat vaan ovat aika korkeat, mutta onneksi meillä on niin pieni tölli, että kovinkaan montaa mötkälettä ei tarvitse hankkia.

  Hauskanen vessapaperirullateline ! ;D

  VastaaPoista
 5. Hoo :D meiltä löytyy kesämökiltä samanlainen rautalankaviritys, alunperin paikallisen Alkon vessasta nyysitty, se tosin on jo täydellisen ruosteessa mutta ajaa silti asiansa :)

  VastaaPoista