lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vessavisio lähenee

Hyvää naistenpäivän yötä. Perhe koisaa, nainen maalaa.

Minä olen sellainen vähän huoleton maalari toisinaan, joten kun rupesin sutimaan valmista, valkoista vessaa puolukanpunaisella, piti suojata kaikki mahdollinen ja mahdoton melko huolellisesti.

Huomaa kätevän äiti-ihmisen paperikierrätyskikka. Esikoinen on innokas piirtäjä, mutta häneltä on näihin päiviin asti syntynyt teoksia oikeastaan vain kolmesta aiheesta. Ne aiheet ovat kananmuna, iskä ja lentokone. Kaikki kolme aihetta muistuttavat hyvin paljon toisiaan ja ulkonäön puolesta kaikkein eniten sitä kananmunaa. En siis potenut kovinkaan huonoa omaatuntoa kun paperoin A3-arkillisilla kananmunia, iskiä ja lentokoneita tuon viemäriputken taustan. Optimitilanteessa paperit olisi voinut sujuttaa suoraan putken taakse toiselle puolelle ja välttää kaikki mahdolliset puolukkamaalin eksymiset vääriin paikkoihin, käytännössä se onnistui vain muutaman paperin kohdalla kun vesiputket ovat niin tiukasti viemäriputkessa kiinni.

Mutta yhtä kaikki, ensimmäinen maalauskierros onnistui suorastaan yli odotusten ja punaista maalia meni pääosin vain sinne, minne oli tarkoituskin.


Olikohan se lukija nimeltä Mikko, joka vinkkasi tuon viemäriputken maalaamisesta punaiseksi siinä kohtaa kun pohdimme ovi- ja jalkalistojen väritystä. Vinkki oli hyvä. Keksin ihan itse maalata tuon hienon tuuletusräppänän myös punaiseksi - se on kaunis yksityiskohta, jota kannattaa korostaa.

Oli pakko vielä raahata vessaan palanen sitä mustavalkoista Enso-levyä ja fiilistellä. Kyllä minä ehdottomasti tunnistan tästä alla olevasta kuvasta sen vessavisioni, jota kohti lähdimme putkiremontin myötä pyrkimään. Lattia on vielä kysymysmerkki mutta ensi viikolla pitäisi selvitä sekin. Muovimatto on vielä rullalla vintissä ja rullan päällä on paksulti muovia, joten väriä ja kuosia ei oikein hahmota.


Niin, tuo punainen lätkä tuossa on vessan kaapin ovi. Kun kerran sotkin pensselin niin maalasin sitten saman tien senkin. Ei nyt sattunut olemaan oikein mitään kunnon maalaustilaa vapaana niin itse kaappi tönöttää tällä hetkellä keskellä keittiön pöytää. Hyvin se maalautui siinäkin.


Minusta tuo Uulan Puolukka on tosi kiva väri. Se näyttää varsinkin tuossa viimeisessä kuvassa jotenkin oranssille mutta ei ole yhtään sitä.

Jospa huomenna ehtisi jossain välissä maalata toisen kierroksen. Kyllä tästä vielä toimiva vessa tulee, jopa ennen juhannusta, uskaltaisin tämän päivän edistyksen turvin veikata. 

11 kommenttia:

 1. Puna-musta-valkoinen toimii aina. Mun lemppariyhdistelmä fö evö.

  Meillä tulee puolukkaa portaisiin, sain tästä nyt vielä tiirailtua varmemmaksi sen valinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukka on hyvä. Rintsikkafoorumin Projektit-kansiossa on se Oton Kongo-ketju, niillä on muistaakseni Puolukkaa jossain lattiassa ja siitä on kuvia. Öö, vai muistankohan väärin...

   Poista
 2. Hauska idea maalata tuo tuuletusräppänä punaisella.

  Lasten piirrustuksiin hukkuu, jos ne kaikki säästää. Mä olen myös hyödyntänyt lasten piirrustuksia sekä omia virhetulostuksia maalaushommissa.

  Hauskaa, että joku muukin kuin minä kantaa valmistuvaan tilaan jotain jotta voi vaan fiilistellä.

  Meillä todennäköisesti alkaa vessaprojekti kesällä ja punaista on kaavailtu täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katselin sitä ja totesin että se on tosi kaunis ja hieno vanha juttu tuolla vessassa, ja mietin että se vähän häviää seinään jos se on seinän värinen. Nytpä ei häviä :)

   Meillä on säästetty muutamat kananmunat, iskät ja lentokoneet mutta tuotanto on tosiaan sitä luokkaa että kaikkea ei mitenkään voi säästää.

   Onnea vessaprojektiin! Meillä se putkitöiden osuus oli kyllä tosi helppo, lyhyt ja kivuton, nyt tämä maalaus- ja muu sipistelyvaihe on vaan jäänyt taas koko muun elämän alle.

   Poista
 3. Tosi hyvät värit, tuollainen lämpimän punainen on myös oma suosikkivärini - ja raidallinen Enso-levy on kivan näköistä! Hieno tuli/tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo on tosi hyvän tuntuinen noin. Odotan innolla muovimaton ilmestymistä, mutta sitä ennen pitäisi päättää vielä ovenkarmien väri ja maalata nekin...

   Poista
 4. Minuunkin tuntuu uppoavan punaisen, mustan ja valkoisen yhdistelmä aina, kunhan punaisen sävy on "hyvä". Uulan Puolukkahan on sitä, ainakin teoriassa. Me nimittäin hankimme Uulan kalustemaalia Puolukka-sävyisenä keittiönpöydän ja -tuolien maalaamista varten, mutta se osoittautui todella ei-puolukkaiseksi. Sävy on lähempänä jotain punaisella taitettua hailakkaa vaaleanruskeaa ja itse maali on täysin mattapintaista, melkein kuin kalkkimaalia. Mitä Uulan maalia sinä käytit? Tuntuu vaikealta uskoa, että eri maalilaatujen samat sävyt eroavat niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan ovi- ja ikkunamaalia. Man tar vad man har -tyyppisesti - tuota Puolukka-sävyä oli litran purkki ja siitä on maalattu jokunen kymmenen kappaletta keittiön kaappien vetimiä eli maalia oli reilusti jäljellä.

   Minä olen joskus maalannut sillä jotain missä oli tosi karhea pinta, ja maalasin vielä kiireesti vain kaksi ohutta kerrosta. Olikohan se yksi sellainen puupallo vanhaan naulakkoon tai joku vastaava pieni nakale. Siitä tuli sellainen ihan ruskea, ei yhtään kiiltävä ja syvä punainen. Eli sillä kiiltoasteella on varmasti tosi paljon merkitystä tuon sävyn kanssa.

   Poista
  2. Niin, siis minä käytän tuota ovi- ja ikkunamaalia kalustemaalina kun se ainakin teoriassa on tehty vähän kovempaan käyttöön kuin varsinaiset kalustemaalit. Eli kestää käyttöä paremmin.

   Poista
 5. Tulee kuule hyvän näköinen vessa!! Maalarinvalkoinen taitaa olla sittenkin ihan oiva valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen siihen kyllä myös tosi tyytyväinen. Ajattelin, että se voisi olla jotenkin kolkko ja kalsea mutta ehkä tuo kopperon pienuus jotenkin vaikuttaa... ja hehkulampun keltainen valo. Tuota mustaa levyä tulee sinne vielä tosi paljon, käytännössä melkein koko vasemmanpuoleinen seinä tai siis sen alaosa, sekin vaikuttaa varmasti valkoisen sävyn kokemukseen kun tuo Enso-levyn musta on sellainen ei-yhtään-sininen musta.

   Poista