lauantai 15. kesäkuuta 2013

Myrkkylasimaljakko ja muita juttuja

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, suhteeni blogin hallintatyökaluun on ajautunut vakavaan kriisiin. 


Minulta syntyisi tekstiä vaikka kuinka, mutta tiedostan lukijoiden kaipuun kuvamateriaalia kohtaan. Kuvien ottaminen on yleensä haastavaa kun en oikein osaa enkä oikein ehtisi opetella, ja niiden kikkaileminen tänne Bloggerin alustalle on aina ollut minusta perin rasittavaa puuhaa. 

Kun Blogger nyt ei suostu ottamaan vastaan kuviani haluamassani muodossa vaan joka ikistä otosta on peukaloitava html-koodin kautta, olen totaalikyllästynyt, paiskannut minun ja blogini välisen oven takalukkoon ja hylännyt koko rakkaan harrastuksen. 


(Ja sitten olen ollut vähän lomailemassakin. Muun muassa Porvoossa.)

Nyt olen kuitenkin saanut Blogin Uusi, Uljaampi Ulkoasu -hanketta edistettyä ja täten uskallan luvata, että ihan pian tällä areenalla on luvassa jotain aivan muuta. Homma on minua paljon osaavammissa käsissä, joten uskallan myös luvata, että ulkonäköuudistus tulee olemaan sekä silmää miellyttävä että lukukokemusta parantava. Erityisen iloinen olen näiden hallinnollisten pulmieni ratkeamisen ohella siitä, että pystyn jatkossa tarjoamaan monen lukijan toivomia isompia valokuvia. Ja myös siitä, että tämä lievästi askeettinen ulkonäkö vaihtuu...no, sittenpä näette! Uskon ja toivon, että päivitystahtikin saa uutta puhtia uudistuneen ilmeen myötä. Remonttijuttujen ystäville ei tosin taida olla mitään akuuttia tarjolla jo tehtyjen remonttien raportoinnin lisäksi (se vessapostaus Ameriikkaan ennen Ameriikan vieraiden saapumista!) mutta pihajuttuja olisi vaikka kuinka ja kyllä täällä yritetään jotain remontteja suunnitellakin pihahommien jälkeiseen ajankohtaan. Muita kuulumisia, joista tuo mummolta peritty myrkkylasimaljakko olkoon siltana aasille: Meillä on keittiössä ikiaikaisen punavalkoruudullisen vahakankaan sijasta kesäinen, sinivalkoruudullinen vahakangas ja pidän siitä tosi paljon. Olen yrittänyt viimeisen vuoden ajan pyrkiä eroon turhista tavaroista pontevan kierrätystoiminnan ja kirpputorimyyskentelyn avulla ja siinä kohtalaisesti onnistunutkin. Mutta sitten on näitä mummon myrkkylasimaljakoita, joita ei voi mitenkään antaa, myydä tai lahjoittaa pois. Pihalla on edelleen villi viidakko, jossa onneksi kesän tullen kasvaa kaikenlaisia kukkia joita voi kerätä ilostukseksi keittiön pöydälle. Ja keittokirjahyllyä kirpputorikuormaan karsiessa löytyi kauan kadoksissa ollut Kotini kauniiksi maalaten -kirjanen, josta voi ammentaa innostusta vaikkapa talon ulkomaalaukseen. Mutta sen aika on vasta joskus tulevina kesinä. Nyt tehdään liuskekivipatiota, pihakeinua ja melkein valmista kukkapenkkiä. Palaan niihin pian, uuden ulkoasun myötä.  


1 kommentti:

  1. Jee! Sekä vessapostausta että uutta ulkoasua että teidän vierailua odotellen!

    VastaaPoista