tiistai 8. tammikuuta 2013

Ai niin - hyvää tätä vuotta!

Taisi tuossa vuosi vaihtua. Vähän niin kuin huomaamatta. Pienesti jälkijunassa siis toivotan kaikille teille ja meille oikein hyvää uutta vuotta 2013! Tuokoon se mukanaan valmistuvia remontteja, onnistuneita sisustuksia ja muutenkin vaan ihanaa elämää.

 Muissa blogeissa on näkynyt kivoja kuvapostauksia vuoden varrelta. Minä ajattelin ajanpuutteen vuoksi julkaista vain sanallisen remonttilistan, mutta kaivelin sitten muutamia ennennäkemättömiä kuviakin joukkoon. Tämä ei silti liene kaikkein lukijaystävällisin postaus, mutta onpahan kirjattu ylös mitä tuli tehtyä vuonna 2012:

- Juuri ennen Vuokon syntymää 7.3.2012 saatiin valmiiksi kellarin pyykkitupa. Siivosin kaappeja vielä pari tuntia ennen sairaalan lähtöä. Tai siis eihän se ihan valmis ole, vaan odottelee ylempien kerrosten putkiremonttia, jonka jälkeen sen voi tehdä kokonaan valmiiksi. Kellarissa on mahtavat pyykkifasiliteetit, erittäin hyvä käydä suihkussa ja siellä mahtuu myös tekemään muita puhdetöitä kuten maalaamaan sänkyjä. Tällä järjellä kuvassa näkymätön, vessanpöntön vieressä oleva lavuaari on ihan turha, mutta ehkä tuota kellarin vessaa tulee jatkossa käytettyä enemmän saunoessa ja kesäaikaan, kunhan vauvaperhe-elämä muuttuu vähän isompien lasten perhe-elämäksi.


- Vuokon jo synnyttyä mutta ennen kotiutumistamme sairaalasta valmistui myös keittiön tiskinurkka eli uudet yläkaapit, uusi alakaappi ja tiskikone. Juuttaan kallis tiskari tosin oli saapuessaan rikki, ja sitä piti odottaa korjaamolta erinäisten sähläysten takia viikkotolkulla. Saimme lopulta viallisen laitteen myyneeltä Gigantilta varakoneen tilalle, kun sain puhelimessa asiakaspalvelijalle keskivaikean raivarin aiheesta minulla on täällä vastasyntynyt vauva, mustasukkainen yksivuotias, yksi tiskiallas koska tiskikoneen kanssa ei tarvita enää kahta, ja tiskikoneen paikalla tyhjä aukko. Ja kyllä se oma konekin sitten kuntoutui ja tuli tekemään hommiaan. Se on edelleen yksi arjen suurimpia iloja, Askon sellainen iso kolmekerroksinen malli. Voin suositella alkukankeuksista huolimatta. Yllättävän siistinä on pysynyt myös koivuinen tiskipöytä.


- Kesällä oli se kattoremontti. Hirveä, tolkuton urakka. En vieläkään tiedä, miten siitä oikein selvittiin mutta katto joka tapauksessa on nyt pään päällä, uusi ja hieno ja kaunis. Pitää myös vettä. Talkooavulle olemme ikuisesti kiitollisuudenvelassa. Säiden haltijoille lähetämme edelleen miinuspisteitä homman sotkemisesta kaikin mahdollisin keinoin.


- Kattoremontin jälkeen elettiin pitkälle syksyyn muovitetuissa oloissa kun ikkunanpokat kävivät kahdessa vuorossa Rantasalmella kunnostettavina. Opettelin toimimaan työnantajana, se oli oikeastaan ihan helppoa. Pokista tuli kauniit ja ihanat. Karmeja kunnostetaankin varmaan seuraavat viisitoista vuotta. Tai pidempään.


- Kesällä siinä kattoremontin keskellä kunnostettiin myös vuokralaisen ovi. Jotain nakaleita siitä puuttuu edelleen mutta noin periaatteessa se on nyt laitettu. Hyvä tuli. Uulan Kaakao-värisävy on ihan yksi yhteen meidän talon ovien värin kanssa, ei tarvinnut paljon sävyjä arpoa. Nautin oven maalaamisesta suunnattomasti vaikka vauva nukkui siihen aikaan erittäin lyhyitä päiväunia ja projekti oli siksi varsin katkonainen.


- Maalasin myös pihaportin. Sitten tuli sade, ja vei puolet maaleista mennessään. Uusi yritys ehkä ensi kesänä.

Tehtiinköhän muuta? Ei vissiin, mutta tuossakin on ollut kylliksi, kun remonttiaikaa oli käytännössä vain tammi-elokuu ja sen jälkeen remppareiska oli toisella paikkakunnalla palkkatöissä loppuvuoden.

Kirjataan nyt vielä vuoden 2013 suunnitelmat ja katsotaan, miten moni näistä on myös vuoden 2014 suunnitelma:

- Putkiremontti alkaa 12.2.2013. Tai siis putkimiehen osalta alkaa, meidän osalta se alkaa jo pari viikkoa etukäteen kun pitää purkaa vessat ja vähän keittiöitä.

- Putkiremontin yhteydessä laitetaan molempien asuinkerrosten vessat uuteen uskoon. Sittenpä näette.

- Samalla tehdään yläkertaan keittiö alakerran keittiön vanhoista tarpeista ja viimeistellään alakerran keittiön tiskinurkkaus valmiiksi.

- Putkiremontin päätyttyä viimeistellään kellari lopulliseen asuunsa. Ja sitten pidetään kellarin lopputarkastus.

-  Sitten muutamme yläkertaan asumaan.

- Ja sen jälkeen tehdään pintaremontti nykyiseen asuinkerrokseen. Katot, seinät, lattiat, komero ja sähköt olohuoneeseen. Katot, seinät, lattiat, sähköt ja kaapit keittiöön. Komero nurkkakamariin. Linomattojen huolto eteisessä ja kamareissa ja parin repsottavan tapettikohdan paikkaus.

- Jos puolisolta kysytään niin jossain vaiheessa "näpsäytetään" vielä kuistiin uusi katto ja tehdään uusiksi kuistin katon päällä pötköttävä parveke/terassi, joka on latvasta laho.

Minusta se puoliso on, koska tuossa on jo ilman mitään kuistejakin ihan älyttömästi tekemistä. 

2 kommenttia:

 1. Pukkaa kylmää hikeä pelkästään toi teidän listan lukeminen -.-

  Mä uskoisin, että me ollaan ton yläkerran jälkeen voiton puolella. Ulkona sit riittää kyllä hommaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tarkoitus yrittää pistää koko alapiha perunamaaksi ensi keväänä. Ei sille mitään muutakaan ole tehtävissä.

   Listasta jäi vielä autotallin oven kunnostus. Gnaa. En tiedä, onko tuo liian iso pala mutta yritetään nyt kumminkin. Keskikerroksen "pientä pintaremonttia" -tehtävälista tuntuu joka tapauksessa naurettavan pieneltä verrattuna kattoremppaan tai tuon kellarin ähertämiseen...

   Poista