tiistai 25. helmikuuta 2014

Viisi kysymystä -haaste

Sain ihanasti Keskeneräisestä blogista viiden kysymyksen haasteen. Koska minulla ei ole aikaa eikä energiaa valokuvata verannan kattoa tai lahonnutta parveketta valoisaan aikaan, päivitän blogia poikkeuksellisesti vastaamalla haastekysymykseen.

En ole tosiaan paljon vastaillut haastekysymyksiin, tai olen, mutta ne postaukset löytyvät tuolta Bloggerin Luonnokset-listauksesta keskeneräisinä. Nyt yritän päästä loppuun asti. Omia kuvia ei ole, koska kirjoitan tätä työläppärillä. Varastan muilta. 

1. Lempivärisi sisustuksessa?

Öö. Ei aavistustakaan. Olen melko onneton värien kanssa ylipäänsä, eikä minulla taida olla niihin mitään kovinkaan läheistä tunnesidettä. Jos nyt sisustusta ajatellaan, niin kyllä minusta meidän talon vaaleankellertävän hailakka värimaailma on ihan mukava, mutta toisaalta vaikka Susannan työhuoneen väri-iloittelu näyttää myös silmissäni hauskalta. Meidän vessa - se, jonka valmistuminen on edelleen blogiin raportoimatta - on sitten taas aika dramaattinen mustavalkoiraidallisine levyineen, intensiivisen puolukanpunaisilla listoilla sun muilla höystettynä - ja tykkään minä siitäkin, en tosin sillä tavalla että haluaisin koko kotini olevan vessan värinen. Että ehkä se viiskytluvun hailakka sitten kuitenkin. Ja jos värejä, niin iloisia ja kirkkaita sävyjä mieluummin kuin tummia ja totisia. 

2. Designesine/huonekalu, joka ei ikinä tule meille? 

Jaa. Noin periaatteessa tykkään kyllä designista. Noin käytännössä en usko, että meillä tullaan kauheasti ikinä näkemään mitään "säästimme vuoden että saimme tämän klassikon uustuotantona" -tyyppistä kalustusta. Meidän talo on sen henkinen, oloinen ja näköinen, että sinne istuvat paljon paremmin jotkut anonyymisuunnittelijoiden massatuotantomööpelit Askon ja Enson huonekalutehtailta kuusikymmentä vuotta ajassa taaksepäin tai ne nyt jo joka paikkaa kansoittavat perintöpiirongit vähän vanhempaa vuosikertaa.

Mutta jos nyt vastaisin kysymykseen. Minä en pidä Poul Henningsenin valaisimista. En vaan pidä, minusta ne näyttävät tökerön pseudofuturistisilta ja siltä, että joku Ikean suunnittelija on kopioinut ne jostain oikeasta designklassikosta. Niissä simppeleissäkin kattolampuissa tuntuu olevan aina joku tötterö liikaa. Sori vaan, Poul ja Poulin ystävät! Lisäksi en ymmärrä, miten niistä pyyhitään pölyt. (Ei silti, että kovinkaan paljon pyyhkisin pölyjä omistakaan lampuistani. Köh köh.)


(Designhärpäkkeen kuva nyysitty Finnish Design Shopista.)

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot TV:ssä?

Minä en katso televisiota. Katson televisiota taas sitten kun Silta-sarjasta tulee kolmas tuotanokausi. Katsoin televisiota ensimmäistä kertaa moneen vuoteen silloin kun Silta-sarjasta tuli ensimmäinen ja toinen tuotantokausi. Siksi valintani kohdistuu vain yhteen hurmaavaan henkilöhahmoon - Sillan Saga Noréniin.


Tuo raivostuttava pökkelö-ukkeli on kuvassa vain siksi, että en löytänyt netistä muuta kokovartalokuvaa Sagasta. Lienee nyt tässä yhteydessä mainittava, että hurmaantumiseni on sitä luokkaa, että ostin viime syksynä Ameriikasta Saga Norén -kengät. Ne ovat juuri täsmälleen tuollaiset kuin kuvassa ja olen tallustellut niissä kovimpia pakkaskausia lukuunottamatta lokakuusta asti. Minulla ei ole nahkahousuja (vielä, toteaa puoliso) mutta kaikki alaosapukineet ovat kiistatta mallia pilli. Ja lisäksi minulla on harmaa välikausitakki, joka on tuon kuvassa näkyvän takin kopio. En ole jaksanut kauheasti pohtia, miksi haluan samaistua Aspergerin oireyhtymän vaivaamaan ruotsalaiseen, fiktiiviseen rikospolisiin. Mutta kun nyt kerran kysyttiin niin Saga Norén on hurmaava.

(Vaik oikeest miun pitäs tietyst kunnon imatralaisena sanoo et kaikist hurmaavin on Antsku, mutku minuu ärsyttää iha hitoksee se et joka paikassa käytetää nykyää väärin tuot hitoksee-sanaa, ni en sano. On se Antsku silti iha hurmaava hääkii, vaik en mie oo hänt ikinä telkkarissa nähnykää.)

4. Suosikki leivonnassa?

Tähän on ehkä alkuperäisenä tarkoituksena vastata joku sellainen tuotos, jota itse tykkää leipoa. Koska minä en juurikaan leivo satunnaisia sienipiirakoita ja sen sellaisia mielikuvitusettomuuksia lukuunottamatta - meillä ei kukaan oikein syö makeita leipomuksia eikä siihen leipomiseen ole ikinä sitä energiaa eikä aikaakaan - niin vastaan tähän että meidän äitin tekemä pulla.

5. Viisi blogisuosikkia? 

Viskon nyt vaikka nämä seuraavat hatusta:

Susannan työhuone - luen tätä kuin (melkein) joka päivä ilmestyvää, laadukasta aikakauslehteä
Hetsku missä milloinkin - ja toivottavasti pian Atlantin tällä puolen.
Ekholmin savustamo - määrittelemättömällä tavalla kaikki tässä blogissa osuu ja uppoaa.
Arki. Mikä ihana tekosyy. - naapuri kirjoittaa siitä, mistä meillä postilaatikolla puhutaan.
Tästä kaikesta - vuosi sitten kuolleen Senni-tytön äidin kirjoittama opas matkalle elämän mieleen ja merkitykseen.

Jee! Pääsin loppuun. Laittakaa vaan lisää haasteita tulemaan tänne päin. 

3 kommenttia:

  1. Olen tässä tovin kaavaillut tuon Silta -sarjan katsomista Netflixistä. Kyllä se nyt ehkä täytyy pistää katseluun! :)

    -m-
    merriadog.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Hoksasitko että raisin kaittaa tämän saman haasteen sinulle jossain vaiheessa? :) siis taisin laittaa... Kännykkällä kirjoittaminen aasrgh.

    VastaaPoista