perjantai 23. joulukuuta 2011

Rauhallista joulua sotaisissa tunnelmissa

Blogi on viettänyt joulukuun hiljaiseloa ja syynä siihen on ollut pääosin tämä kaunis 30-luvun pelkistettyä funkista edustava, alun perin Mikkelin suojeluskunnan taloksi valmistunut rakennus.Nykyisin rakennuksessa, tuon sisäänkäynnin vieressä olevan pyöreän ikkunan takana, sijaitsee nimittäin työhuoneeni.

Kun on onni asua 50-luvun puhdaspiirteisessä rintamamiestalossa, on suoranainen tuplaonni päästä työskentelemään tällaiseen 30-luvun arkkitehtuurin helmeen kaupungissamme. Olen kaivellut netistä tietoja uuden konttorini vaiheista ja löytänyt niitä ainakin sen verran, että nyt kirkasta lasia oleva pyöreä ikkuna on alunperin kantanut näinkin voimakasta symbolia:
(Kuva: Mikkeli sotien aikana -sivusto)

Vuonna 1944 lakkautetun suojeluskunnan kaupungille lahjoittama toimitalo luovutettiin tyttöjen valmistavan ammattikoulun käyttöön, ja samaisen oppilaitoksen nykyversio majailee rakennuksessa edelleen. Pyöreän ikkunan lasimaalaus on mitä ilmeisemmin edelleen varastoituna museoon ja minun poliittisen katsantokantani mukaan voi siellä pysyäkin - meillä kun pyritään tällä hetkellä voimakkaasti edistämään muunlaista kuin aseellista kanssakäymistä ko. järjestön arkkivihollisen kanssa.

Joulun jälkeen on toivottavasti enemmän aikaa ja energiaa keskittyä 30-luvun funkiksen sijasta jälleenrakennuskauden arkkitehtuuriin. Blogi siis toivoo palaavansa vuonna 2013 uusin voimin, ja silloin raportoidaan ainakin kalkkimaalauksen saloista ja väsytystaistelusta rakennusvalvontaa vastaan.

Sitä ennen haluan kuitenkin toivottaa kaikille lukijoille oikein hyvää, rauhallista ja levollista joulun aikaa! Kiitokset tästä vuodesta, remontoidaan ja pohditaan asumisen filosofiaa yhdessä taas ensi vuonna.

5 kommenttia:

 1. 2013!? Toivottavasti kuitenkin jo aiemmin! :) T. vakilukija

  VastaaPoista
 2. Toinen vakilukija toivoo paluuta jo vuonna 2012! Mukavaa joulua!!
  Katja

  VastaaPoista
 3. Kolmas vakilukija komppaa edellisiä ja toivottaa myös oikein hyvää Joulua!

  VastaaPoista
 4. Hyvää joulua!

  - Hower

  (olispa lunta)

  VastaaPoista
 5. Hehee... Täyttelin ennen postauksen kirjoittamista äitiysvapaapapereita ja jotenkin assosioiduin palaavani kaikkiin asioihin, niin töihin kuin blogiinkin, vasta vuoden 2013 alussa :) Blogataan kumminkin jo 2012, lupaan sen!

  VastaaPoista