maanantai 25. helmikuuta 2013

Ensin huvi

Ja sitten vasta työ.

Keskellä taloa ammottavan remonttireijän kanssa on opittu elämään sen verran sujuvasti, että mikään ei oikein etene. No, pienin askelin kuitenkin. Minun pitää ainakin ihan pikimmiten raportoida maailmankaikkeudelle todella hyväksi havaittu konsti paikata repsottavia Enso-pahveja. Halpa ja simppeli konsti, simppelille vanhan ajan materiaalille.

Jostain syystä on ollut viime päivinä sellainen olo, että nyt on kevät. Se on ehkä lisääntynyt valo, tai se, että tuuli tuoksuu jotenkin villille ja vapaalle, erilaiselle kuin keskitalvella. Kuka siis viitsii nököttää sisällä ja harrastaa putkiremontointia?

 Ei...

...me...

...ainakaan.


Tuo pulkkamäki sijaitsee Anttolanhovissa, jossa käytiin ulkoilun lisäksi palkitsemassa itsemme myös bliniherkuilla.


Nam.

Mutta huviretken päätteeksi piti toki palata takaisin arkeen. Kas näin iloisesti sujui maalarilta alakerran vessan kattohalltexien sutiminen pienen irtioton jälkeen:


Sanokaa mitä sanotte, mutta minusta noiden kattohalltexien pitää olla valkoiset. (Juuri minkään muun sitten ei rintamamiestalossa pidäkään, terveisin tyylipoliisi.) Ihan huimasti tuli avaruutta lisää jopa tuohon pieneen kopperoon kun katto valkeni.

Seinät piti maalata tänään, mutta kuopus alkoi tekemään hampaita ja suostui vain nököttämään sylissä kuin tatti kiukkuisena kuin ampiainen. Ei voi maalata, jos sylissä on kiukkuinen mukula. Oh well, huomenna sitten. 

5 kommenttia:

 1. Se on hyvä käydä välillä rentoutumassa, ettei remontti ala liikaa ahdistamaan. Sitä tulee nopeasti mökkihöperöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on... ja toisaalta välillä on hermolepoa myös se, että joku ottaa nuo tyttäret hoitoonsa ja pääsee kaikessa rauhassa remontoimaan!

   Poista
 2. Minustakin kattohaltexien pitää olla valkoiset. Lapsuuden rintamamiestalokodissakin oli. Sängyssä niitä tuijottelin, yritin laskea ruutuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lasken ruutuja nykyisin sängystä käsin jos en saa unta :)

   Poista
 3. Kattohalltexit ON valkoiset! Ne vaan on.

  Varoitan kaikkia tuosta remonttireikään tottumisesta! Sille tulee ihan sokeaksi, ja ennen kuin huomaakaan on kulunut monta vuotta pahvilaatikoiden välissä pujottelua. Ai niin, pitikö tässä jotain tehdäkin? Jos sitten kesälomalla...

  VastaaPoista