torstai 14. helmikuuta 2013

Don't try this at home

Varoituksen sana: Näin voi käydä, jos katsoo liikaa MythBusterseja.

Olikohan viime vai toissa viikolla kun Myytinmurtajat kysyivät, voiko ilmastointiteipistä eli pakanaperheessämme tuttavallisemmin jesarista valmistaa sillan.

Kyllä voi.

Ja jos siitä voi valmistaa sillan, siitähän voi tehdä melkein mitä vain, tuumi putkiremontoiva puoliso, ja teki jeesusteipistä valumuotin.


Tähän liittyy niin paljon kaikkea sellaista, jota varten pitäisi tarkistaa faktoja paikan päällä olevalta remppareiskalta, että parempi kun en ala tämän enempää edes selostamaan.

Joka tapauksessa tuosta kuvasta näen ainakin minä sen, että kellarin kauhea putkihässäkkä on muuttunut noiksi siisteiksi, valkoisiksi komposiittiputkiksi ja kellarin pyykkitupaan on ilmestynyt tuon pyöreän venttiilin taakse ihan oma ilmanvaihdon poistoräppänä hormiin.

Kuriositeettina mainittakoon, että taloomme jälkikäteen tuotu lämmin vesi oli kätevästi nykäisty pannuhuoneesta keskikerroksen vessaan tuon poistohormin kautta.

Yritän putkiremonttiraportoida lisää pikimmiten. Mainitaan nyt vielä tässä yhteydessä sekin, että putkiremontin putkimiehen työskentelyä vaativa osuus kesti talossamme kaksi (2) päivää, ja nyt meillä on uudet käyttövesiputket ja viemärit eikä vanhoista enää jälkeäkään.

4 kommenttia:

 1. Teilläkin tuli muovista viemäriputkea. Mä vähän harmittelin, kun kuulemma rautaakin olisi ollut saatavilla jos olisi erikseen pyytänyt. Tokihan se olisi maksanut sitten varmaan puolet enemmän..

  Mitä putkarit velottaa tunnilta Mikkelin kulmilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä meillä tainnut missään vaiheessa edes olla muu vaihtoehtona. Saunaan ja keittiöön on vaihdettu ennen meitä muoviviemärit niin niillä sitten mennään. Meillä oli entisen kerrostalokämpän kellaripyykkituvassa muoviviemäri, mikä oli maalattu, ja se oli sellainen ulkonäöllinen referenssi että ihan ok:ltahan tuo näyttää...

   Meidän putki-Marko ei ole Mikkelin halvin putkimies (eikä ainakaan halvin putki-Marko, niitäkin on täällä useita), tuntivelotus on neljäkymppiä. Mutta me maksetaan se sille mielellämme, koska se on hyvä ja mukava ja ennen muuta sen kanssa ei ikinä aikataulut kuse. Sovittiin yhdellä puhelulla että 12.2. klo 8 alkaa meidän putkiremppa. Putki-Marko oli oven takana 12.2. klo 8. Jotenkin näiden rakennusalan spedejen kanssa jos jonkinmoista yhteistyökuviota yrittäneenä tuo on vaan sellainen asia, joka aina jaksaa yhtä paljon ilahduttaa. Harmi, ettei meillä ole enää putkimiehelle muita hommia kuin keittiön liesituulettimen asennus.

   Poista
  2. Siis tuohan on todella halpa. Meillä putkari velottaa sen 54e/h ja siihen alvit täällä Päijät-Hämeessä.... Täällä kun ei ole mahdollista saada yhden miehen firmoja tekemään tuommoisia pikkujuttuja. Ne tekee aina isoja urakoita ja kun ei ole kuin se yksi, niin tuntipalkat on pienempiä ja siksi ne on niin kysyttyjä. Mutta onneksi se firma, jolta meillä on käynyt, on ollut tosi luotettava ja tehneet hyvää työtä. Se lasku kyllä aina syö ihan julmetusti, mutta minkäs teet.

   Niiden paikalle tulo on kyllä välillä ollut vähän sellaista, että ei näy, ei kuulu. Ja sitten soittaa yhtenä aamuna kello seitsemän, että hän olisi tulossa NYT :D Tiedätkö, kun on vaan yksi auto ja asuu maalla, toisen työmatka on 30 km ja toisen 80 km ja bussiyhtiöt vähentää jatkuvasti vuoroja, niin kaikki menot on tarkkaan suunniteltuja. Tuollainen ilmoitus voi syöstä aikamoiseen paniikkiherätykseen.

   Vähän niille on myös joutunut vääntämään asioita rautalangasta, kun tuli siirtämään yläkerran patteria ja halusin metallisen putken tilalle uuden metallisen, niin sieltä tuli hirveä valitus, kun se on niin vaikeeta. Pitää tehdä kierteitä ja taivuttaa putkia. Teki kuitenkin.

   Poista
 2. Oho... Meillä on kyllä varmaan about Mikkelin kallein putkimies, ainakin noista yhden miehen firmoista. Se oli sen rakennusarkkitehdin suositus, joka meillä oli tässä alkuvaiheessa henkisenä tukena ja kellarirempan vastaavana mestarina, ja tosi hyvän putkimiehen kyllä vinkkasikin.

  Nuo "heippa, tulinkin NYT" -yllätykset on tosiaan meidän sähkärin harrastamia :) Mutta meillä se nyt ei tällä hetkellä niin haittaa kun ollaan kotosalla muksujen kanssa kuitenkin, töihin mentyä sitten tietysti eri juttu ehkä.

  VastaaPoista