tiistai 7. huhtikuuta 2015

Sohvan paikka

Täällä ollaan varkain luikahdettu siihen tilanteeseen, että remontti on melkein-valmis ja remonttisiivoustakin on harrastettu sen verran, että pääsiäisvieraat saatiin majoitettua säällisesti. Muutama juttu on vielä kesken, kuten komeroitten hyllyt ja keittiön kaapin ovien uudelleenmaalaus - ne maalattiin yli neljä vuotta sitten ja ovat häiritsevän paljon eri väriset kuin tänä keväänä maalatut kaappien rungot. Mutta noin muuten, valmista.

Ja täytyy todeta, että varsinkin keittiön osalta visio muuttui todellisuudeksi aikalailla täydellisesti.


Hellan päältä puuttuu vielä huuva, mutta muuten ollaan jo melko lähellä valmista. 

Olohuoneesta taas ei ollut oikein mitään visiota, ja siksi se tuntuu edelleen lähinnä käsittämättömältä. Että meidän karvatapettiolkkarista tuli yks kaks kaunis, iso, avara, vaalea tila, jossa ei mikään särje silmää. 


Paitsi ehkä jotakuta silmää nuo pääsiäisvieraiden patjat, itselle ne tuovat mieleen vain lämpimän ailahduksen siitä, että on olemassa ystäviä, jotka voivat tulla kyläilemään myös kirjaimellisesti remontin keskelle. Olipa meillä mukava pääsiäinen. 

Tällä erää remonttitunnelmien kuuminta hottia on kaiken maailman komeron hyllyjen ja puuhellan peltikuoren vaihtoehtoisten puhdistusmenetelmien sijasta pohdiskella käsi poskella sohvan paikkaa. Tilannetta ei varsinaisesti helpota se, että tuo nyt olohuoneessa töröttävä sohva ei ole edes se, joka on olohuoneeseen jäämässä, mutta esittääpä vain muina sohvina sitä varsinaista kalustetta, joka on vielä lakanalla peitettynä varastoituna makuuhuoneen puolelle. Onko sohva hyvä keskellä lattiaa? Tulisiko se kuitenkin tällätä ikkunan eteen? Kuinka hankalaa voi olla lukuisten piironkien sijoittelu olohuoneeseen, jossa on perin vähän ehjää seinäpintaa? Kuinka paljon ihminen ylipäänsä tarvitsee piironkeja? Pianon ihminen nyt ainakin tarvitsee, vaikka siihen menisi sitten se viimeinenkin ehjä seinänpätkä. 


Ensi viikonloppuna lapset on neuvoteltu mummolaan ja tavoitteena on remonttiviimeistelysiperrysten loppuunsaattaminen. Sitten pitäisikin olla vuorossa jo muutto alakertaan, ei yhtään liian aikaisin, koska pihamaalla alkaa vaikuttaa siltä, että kevät on saapunut myös eteläiseen Savoon. 

19 kommenttia:

 1. Keittiö on ihana, kaapit aihettavat tässä lukijassa ihastuneita huokauksia.

  VastaaPoista
 2. Vau, melkein valmista jo! Hienoa tulee. Olkkarin lattia on kyllä hyvä. =)

  VastaaPoista
 3. Entä jos sohva ei olisikaan suoraan seinässä kiinni vaan seinän ja sohvan väliin jäisi tilaa? Toinen ehdotus että sohva olisi jotenkin nurkassa niin että se ei hallitsi koko olohuonetta.Teillä on ensi vkonloppuna varmaan tiedossa myös huonekalujen uudelleen järjestelyjä. Ottakaa paperi piirtäkää huoneen pohjapiirros ja pyörittäkää siinä huonekaluja, pääsette ehkä vähemmällä kivulla.
  Onnea melkein valmiista remontista ja voimia sen loppurutistukseen! Etana

  VastaaPoista
 4. Ohoh, äkkiä se sit tuli, kun alkuun pääsi. :) Meillä on luvassa kellaria ja kasvihuoneen ympäristöä lähiaikioina. Toivottavasti. Pikkuvessa pitäisi kyllä laittaa, sen keskentekoisuus riipii silmää. Meillä tuskin koskaan päästään tuohon tilaan, että oikeasti olisi valmista. On sen verran isoja juttuja edelleen listalla.

  VastaaPoista
 5. Meillä on samanlainen olohuone, ikkunat ja ovet samoilla paikoilla. Lisäksi takka ikkunoita vastapäätä olevassa nurkassa. En ole vielä keksinyt, miten tilaan saisi järkevästi sijoitettua sohvan ja tv:n siten, että a) sohva ei olisi ikkunan edessa b) tv ei olisi siten, että se näkyy ensimmäisenä huoneeseen tultaessa c) tv ei ei olisi ikkunan edessä. d) sohva ei olisi keskilattialla e) takan vuoksi sohva ei voi olla kovin lähellä tulipesää. Jos joku keksii ratkaisun niin olisi kiva nähdä kuvamateriaalia! Terveisin Mikkelissä toisinaan vieraileva karjalainen

  VastaaPoista
 6. Hieno siitä tulee! Ihana ja kodikas!
  Kuvien perusteella vaikea ehdotella, mutta... mihin suuntaan on kiva katsella kun istuu sohvalla.. Sohva voi ihan hyvin olla keskellä huonetta, kun huone on iso. Sohvan taakse voi jäädä kirjahylly tai vaikka piano. Tai kulku makuuhuoneeseen.
  Ja niitä lipastoja ja senkkejä ei koskaan voi olla liikaa;)
  Ai niin, kiitos kivasta blogista!
  Tarja

  VastaaPoista
 7. Jes! Hyvä te! Keittiökateus iski!!!! Minä olen alkanut inhota yhä enemmän meidän 70-lukuisia lastulevykaappejamme, joiden ovet repsottavat eivätkä pysy kiinni.

  VastaaPoista
 8. Moikka!

  Googlettelin pihalle kivituhkaa Mikkelistä ja päädyin sun blogiin. Kiva blogi! Remppailin ennen tätä nykyistä taloa vuosimallin -48 rintamamiestalon. Nyt siis Mikkelissä 20 vuotta nuoremman yksilön kimpussa.
  Tarinoita meiltä löydät blogista
  selviytymistarina.wordpress.com

  Kivaa kesää! Tänään on ihan tuntunut jo sille. :)

  Nanna

  VastaaPoista
 9. Onko sohvan paikka jo päätetty? Kirjoituksia olisi kiva lukea.

  VastaaPoista
 10. Blogi on lopettanut?

  VastaaPoista
 11. Odotellaan kuulumisia :)

  VastaaPoista
 12. Kuulumisia odotellaan täälläkin :)

  VastaaPoista
 13. Tää blogi olisi ansainnut tyylikkäämmän päätöksen!

  VastaaPoista
 14. onpa hienoa, että Kalliokatu on saanut uusia asukkaita ! Asuin Kalliokadulla reilut kymmenen vuotta nro:ssa 9, eli hyvin lähellä Henriksonia. Erityisesti Annista on jäänyt mieleen kova kuri, jota hän harjoitti perheessään ja myöskin kalliokatulaisille siinä ohessa. Kuuntelin yhden jos toisenkin saarnan Annin suusta. Kadun lapsilla oli paljon yhteistä toimintaa, mutta sen lapset eivät saaneet? olla leikeissä mukana. Topi oli mitä ystävällisin meille lapsille ja talon lapset olivat kilttejä. Mutta lähemmin en heihin voinut tutustua. Lisää ehkä jonakin päivänä. terveisin Timo.

  VastaaPoista