sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Tyhjää tilaa

En ole ehtinyt bloggaamaan, enkä edes valoisaan aikaan ottamaan kuvia joka päivä askelta valmiimpana olevasta alakerrasta. Nyt sentään.  Olkaa hyvä, tältä meillä jatkossa näyttää:


Yritin ottaa kuvia vähän samoista vinkkeleistä kuin edellisessä postauksessa, koska ennen-jälkeen-kuvat ovat hauskoja. Yllä siis näkymä olohuoneesta keittiöön. Hammastahnanväriset listat saavat vielä uutta maalia pintaan ja lattia ei lopullisesti tule aaltoilemaan, se on nyt lepäämässä ja liimataan huomenna. Uusi komero tuli vanhan komeron paikalle, aiemminhan tuossa oikealla oli vain yksi, nyt on kaksi.

Tässä alla se kaikkein ihmeellisin asia: Suihkupömpelitön olohuone!


Ja seuraavana vielä kerran komerot. Karmit piti rakentaa uudestaan, seinä tehtiin suihkupömpelin päällä jostain syystä majailleesta paksusta vanerilevystä. Iso ovi oli oneksi vintissä, pieni ovi ostettiin kympillä Rantasalmelta Etelä-Savon rakennusperintöyhdistyksen varaosapankista. Pieni pulma on nyt se, mistä löytyisi samanlaista listaa kuin tuo talossa joka paikassa käytetty. En ole vielä ehtinyt selvittämään mutta jahka melko kaamea työputki tästä helpottaa, ryhdyn siihen toimeen. Saa vinkata, jos on hyviä listasahureita tai -höylääjiä tiedossa.


Onpa ne nätin näköiset, totta tosiaan.

Tässä olohuoneen toista nurkkaa. Uusi halltex-katto on ihana, tapetti on kaunis. Lattiaan en ole ihan tyytyväinen, koska se ei ole ihan samanlaista kuin alkuperäinen vaan linoleumissa on paljon voimakkaampi kuviointi. Tuo nyt oli kuitenkin tarjolla olevista vaihtoehdoista se kaikkein sopivin, joten tällä mennään. Eniten häiritsee se, että Panu sanoi tuon raitakuvioinnin muistuttavan sitä entistä mäntyjäljitelmäkovalevyä... enkä saa nyt sitä mielleyhtymää pois systeemistäni.


Tässä näkymää entisen suihkupömpelin paikalta ikkunaa kohti kuvattuna. Onpa meillä kaunis olohuone, tulee mieleen näitä kuvia katsellessa. Huomioikaa myös alkuperäinen, puukeskuslämmitykselle mitoitettu kohtuusuuri lämpöpatteri ikkunan alla.


Loikataan sitten keittiön puolelle. Täälläkin on tapahtunut. Katto on maalattu, samoin seinät. Seiniin en uskaltanut valita enää Uulan Intoa, koska se karisee jostain syystä alakerran vessassa pois saman maalin päältä, millä keittiökin oli maalattu. Pesin keittiön seinät huolella maalipesuaineella, erityisen huolella sähköhellan kohdalta ja muista sellaisista paikoista, joissa oli rasvaista likaa tai muita kökköjä. Antti maalasi keittiön lopulta aikamoisen pähkäilyn jälkeen Uulan sisäöljymaalilla, sävy Vanilja, jonka nyt ainakin pitäisi kestää ties millä maalatun ensopahvin päällä. Nyt ei ole mitään tulipalokiirettä saada remonttia valmiiksi, koska vernissapohjainen maali saa kuivua (ja ennen muuta haista kuivuessaan) kaikessa rauhassa ennen muuttoa takaisin alakertaan. 


Olen oikeastaan aika tyytyväinen tuohon värisävyyn. Se on kellertävä, kuten seinät ennenkin, mutta tuollainen huomattavasti vaaleamman keltainen eikä yhtään tunkkainen. Ja noin yleisesti ottaen on ihan kiva, että keittiön seinät eivät ole enää törkylikaiset ja tahraiset.


Muurista ei tullut keltainen vaan valkoinen. Se näyttää sillä tavalla jotenkin raikkaammalta.


Tässä vielä näkymä keittiöstä olohuoneen suuntaan. Jos jostain olen erityisen onnellinen niin siitä, että keittiön muovimatto on mennyttä. Jospa meillä jatkossa pystyisi kulkemaan valkoisissa sukissa sisätiloissa ilman sukanpohjien muuttumista mustiksi... Kun se "tämä likainen muovimatto ihan kohta vaihdetaan niin en viitsi nyt tätä ruveta puunaamaan ja vahaamaan" -ajatus muuttopäiviltä vähän venähti.


Keittiössä tuo lattiakin näyttää kiistatta minusta ihan sopivalta, ehkä siksi, että vertailukohta oli niin kamala.

Jatkossa sitten tosiaan linoleumin liimausta, vähän pitäisi noille listahommille uhrata ajatusta myös, eli listat on tarkoitus maalata ja hammastahnaväri peittää. Remontti-Antti tekee mattotöiden jälkeen meille vielä puuttuvat kaapit tuohon yllä olevassa kuvassa vasempaan reunaan. Putkimiestä tarvitaan kytkemään keittiöön huippuimuri ja peltiseppää tekemään sen ympärille huuva. Ja sitten vielä iso operaatio eli olohuoneen ja keittiön sähköistäminen, jonka yhteydessä nurkkakamariin lisätään pistorasioita koska sähköt vedetään joka tapauksessa sitä kautta olohuoneeseen.

Oisko se sitten siinä? Jos ei mennä ihan kokonaan konkurssiin tänä keväänä, niin oli muuten elämäni helpoin remontti.

11 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Ja sanoisin, että värisävyt, materiaalit ja mittasuhteet on keskenään hyvät.

  VastaaPoista
 2. Jos näyttöni värintoisto toimii, ei uusi lattia näytä "muistuttavan sitä entistä mäntyjäljitelmäkovalevyä".
  Mielleyhtymää nyt vaan tyhjentämään.
  Onkohan Uulan laatu jotenkin muuttunut? Et ole ainoa, joka ei ole tyytyväinen lopputulokseen.

  VastaaPoista
 3. On toi hammastahnanvärinenkin jotenkin symppis.

  Hienoja edistysaskelia! Se on motivoinut minussakin jonkin kevätherätyksen.

  VastaaPoista
 4. Nayttaa tosi hienolta! Odotan innolla kuvia huoneista kalusteiden kanssa.
  Ja minakin liputan hammastahnavarin puolesta. Jos sita ei heti ehdi maalamaan niin ehka silma tottuisi siihen?

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavaa sanos kauppias!
  Nuo komeron ovet <3 Patteri <3 puuhella <3
  Kaikki on niin nätisti yhdessä, upeaa! :)

  VastaaPoista
 6. Oi hyvänen aika että näyttää kauniilta! Ja niin OIKEANLAISELTA, kaikki on niin viimeisen päälle aikakauden mukaista. Ja tyhjät huoneet, niissä on se oma taikansa.

  VastaaPoista
 7. Komppaan Susannaa! :) Ja nuo komeroiden ovet ovat ihanat!

  VastaaPoista
 8. Vautsi!!

  Tuohon lista-asiaan voisin antaa vinkiksi Mäntsälän Sahan. Siellä meille teetettiin alkuperäisen mallin mukaista listaa ja paneelia. Jos oikein hyvä tuuri käy, niin heiltä voi jopa löytyä valmis terä halutuun listaprofiiliin. Saisiko johonkin tulevaan postaukseen lähikuvan tuosta teidän listan profiilista?

  t. A13

  VastaaPoista
 9. Voi, minusta tuo hammastahnaväri sopii niin hienosti palettiin!

  VastaaPoista
 10. Hei, mikä tuo linoleumin nimi tai värikoodi on? Itsellä on harkinnassa myös striato-sarjan linoleumi. :)

  VastaaPoista
 11. Oletteko hitsanneet nuo linoleumien saumat vai ovatko puskusaumaan?

  VastaaPoista