sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Valmis, valmiimpi, valmein

Tänään illansuussa tömähti viimeinen huopakattonaula valmiiseen huopakattoon. Fanfaareja! Tykinlaukauksia! Ilotulitus!


Jäljellä on toki vielä kaikenmoista pientä, kuten huopakattonaulaimen palautus konevuokraamoon, pihan siivousta, roskien vientiä kaatopaikalle ja metalliromun roudausta romu-ukolle, polttopuuksi kelpaavien lautojen sirkkelöintiä ynnä muuta sen semmoista. Telineet saavat olla vielä paikoillaan, koska nyt ollaan niin hövelillä tuulella että tilattiin rännit Vesivekiltä valmiiksi asennettuina. Vesivekiltä siksi, että ne myyvät maalattua alumiinia, eivät muovipinnoitettua. Ei huoltovapaina markkinoituja eli korjauskelvottomia materiaaleja meidän taloon, kiitos. Kirjoitan ränneistä vielä kokonaan oman tarinansa. Ensi torstaina ne asentuvat.

Telineitä voisi hyödyntää siihenkin, että poistaisi maalit räystäiden alta ja maalaisi ne jo valmiiksi ensi kesän maalausurakkaa varten. Katsotaan, nyt se homma olisi noilta käsin vaan helppo tehdä. Tästä kattoremonttirupeamasta viisastuneena olemme vähän niin kuin ajatelleet, että talon skrabaukseen ja maalaukseen voisi käyttää maksullista työvoimaa, mikäli siihen on ensi vuonna järkeviä taloudellisia mahdollisuuksia. Toivottavasti on.

Ihailimme iltasella kattoa naapurin Paulin kanssa. Kyllä se on nätti. Minä en ole oikein missään vaiheessa ollut sitä mieltä, että talomme olisi ulkoapäin mitenkään erityisen kaunis. Komea ja ryhdikäs se on, mutta ei mikään söpö tai nätti. Nyt olen alkanut ajatella, että jahka se saa vielä kauniin sävyisen maalin ja ikkunat ja ovet kunnostetaan ja maalataan, siitä saattaa tulla vaikka miten kaunis.

Tässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat, ei ihan samasta kohtaa kuvattuina kun en jaksa nyt etsiä samasta vinkkelistä otettuja ennen-kuvia - mutta kyllä tuosta ajatus välittynee kuitenkin:
Jatkoa seurannee 25 vuoden päästä. Toivottavasti.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut uudesta katosta! Lopputulos on hieno ja melkoinen muutos vanhaan asuun.

    VastaaPoista
  2. Onnea!

    tosi onnistunut lopputulos :)

    VastaaPoista