keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Portti luontoon

Olemme tunteneet pihamme vasta viime vuoden kesäkuun puolivälistä alkaen, joten kevät ja alkukesä ovat tarjonneet monta mukavaa yllätystä muun muassa sieltä täältä tupsahtelevien krookusten ja tulppaanien muodossa.

Yksi kauneimmista yllätyksistä oli syreeniaidan alla levittäytyvä violetti kukka, jonka nimeä emme tienneet.Puoliso oli kuullut radiosta LuontoPortti -portaalista, joka auttaa aloittelevaa puutarhuria lajintunnistuksessa. Siispä kukka mukaan ja surffaamaan.Ja katso: melko vähäisen klikkailun ja yksinkertaisten kysymysten jälkeen kävi pikaisesti selville, että kyseessä on...enpäs kerro mikä! Kehotan arvoisia lukijoitani tutustumaan itse palveluun, löydökset kukan nimestä voi jättää kommenttilootaan.

Palkinnoksi lupaan arpoa kaikkien vastanneiden kesken yhden postauksen voittajan valitsemasta aiheesta :)

(Myös valistuneet puutarhurit, jotka tunnistavat kaunokaisen pelkän valokuvan perusteella voivat toki osallistua!)

5 kommenttia:

 1. Oliko se pikkutalvio?
  Oikein mielenkiintoinen ja hyödyllinen "kasvitietokirja" tuo LuontoPortti. Täytyy pitää mielessä, kun lapset mummolanreissulla tenttaavat ketokasveja.

  VastaaPoista
 2. Ilman mitään tietokonetta, ihan ulkomuistista sanon että kyseinen perenna on pikkutalvio. Aina vihanta, varjossakin viihtyvä, maanpeite kasvi. Noin muistelen. Itelläki ollu tota joskus ja pitäis taas saada. =) Ja täytyy vielä mainita etten oo tosiaan mikää ammattilainen näissä. Harrastelija vaan =)

  VastaaPoista
 3. Pikkutalviohan se, ihan ilman apuja. Kasvaisipa meilläkin noista aidan alla vaan ei. Vaihtoehtoisesti sieltä löytyy joko nokkosta tai vuohenputkea. Ei niin somaa ollenkaan. ;)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin kasvaa tuota! :D Kiva, että kerrottiin mikä se on ;)

  VastaaPoista
 5. Pikkutalvioksi tunnistin - tuota meillekin tulee kunhan saan kasvualustat kuntoon. T. Undine

  VastaaPoista