torstai 27. kesäkuuta 2013

Hälsningar från vårt litet Strömsö

Lupailin blogin uuden ulkoasun myötä tiheneviä päivityksiä Strömsö-hengessä, mutta sitten lähdimme juhannukseksi mökille netin ulottumattomiin ja sen jälkeen olen viettänyt lähestulkoon kaikki tietokoneen ääressä istumiseen normaalisti pyhitetyt iltani osoitteessa naapurin terassi. Kun kerran trooppiset yöt ovat täällä, on niistä silloin nautittava.

On kyllä todettava, että kesäaikaan tämä meidän kaikkina muinakin vuodenaikoina varsin mukava naapurustomme muuttuu vähän niin kuin oikeaksi Strömsöksi. (Okei, täällä kiroillaan enemmän ja ollaan välillä kiukkuisia lapsille, miehille, vaimoille ja muille tielle osuneille hankaluuksille. Ja itikat syövät. Mutta noin periaatteessa.) Aina joku nikkaroi jossain jotain, joku toinen tekee puutarhahommia, kukat kukoistavat (enemmän tai vähemmän luonnontilaisesti), aloitetaan ex tempore uusi harrastus kuten salsan (sen tanssin) opettelu sillä naapurin terassilla, jutellaan mukavia ja seurustellaan sivistyneesti (ainakin toisinaan ja joidenkin toimesta) ja aurinko paistaa ja lapset temmeltävät ja juodaan yhdessä päiväkahvia ja jos olisi koira, sekin olisi varmasti iloinen.


Koska meidän remonttiprojektimme ovat työ- ja elämiskiireiden ja yleisen kesäletkeyden vuoksi täysin hyydyksissä, ja suurin viimeaikainen saavutus rakentamisen saralla on noiden kahden vanerilevyn kantaminen lasten uima-altaan alustaksi, olen kysynyt luvan naapurin erittäin strömsöläisen hankkeen esittelyyn blogissani. Mutta taidanpa esitellä sen vasta sitten kun se on ihan valmis. Strömsö meets Piet Hein Eek.


Nyt kuitenkin makasiiniohjelmatyyppisesti sellainen hauska pikku vinkki, jota jokainen viherpeukalo voi hyödyntää halvalla ja kätevästi sisätiloissa kasvavien viherkasvien parhaaksi - tämähän on jo pelkkä puutarhablogi niin miksei sitten viherkasviblogikin.

1. Odotetaan trooppista myrskyä.


 2. Trooppisen myrskyn sattuessa kohdalle viedään kaikki sisätiloissa majailevat, paksun pölyn peittämät viherkasvipoloiset pihalle nauttimaan lämpimästä suihkusta.


Tuo kuva näyttää minun silmääni siltä, että pihallamme on hieno ja dramaattinen viherkasvi-installaatio. Oikeasti se on keskeneräinen patiotyömaa, jonka liuskekivimateriaali on kasattu sattumanvaraisesti kaikille mahdollisille kulkureiteille olemaan haitaksi ja häiriöksi.

Että ei täällä ihan kaikki ole ihan niin kuin Strömsössä sentään.

7 kommenttia:

 1. Ja kerrot ton kasvienhoitovinkin vasta nyt, kun se myrsky meni jo: :D Ois muuten ollut tarpeen. Traakkipuu on aika tuhnuisen oloinen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen odottanut kunnon ukkosmyräkkää koko illan mutta pah, pelkkää etäistä jylinää kuului. Sadetta tuli kyllä sentään ainakin hetken aikaa kuin tropiikissa...

   Poista
 2. Minäpä hyödynsin ukkosmyräkän niin, että levittelin keittiön muovimatot takaterassille; kastelin, saippuoin ja lähdin kaupunkiin. Sitten vain toivoin, että vettä tulisi oikein rankasti. Lätäköistä päätellen vettä oli tullut. Onkohan mun mattoni nyt huuhdottu, vai vieläkö pitäisi letkulla parannella. Tää oli siis sellainen luomukokeilu. Asennehan ratkaisee Strömsöilyssäkin.

  VastaaPoista
 3. Mikä tuo ihana valkoisena kukkiva morsianpensas viimeisessä kuvassasi on? Vai tekeekö lehtien kiiltely auringossa tepposen? Vai onko se kirjokanukka?

  VastaaPoista
 4. Eipä ole tullut mieleenkään hyödyntää sadesäitä sisäkukkien pölynpoistossa :D Kiitos vinkistä, nimittäin joka ikinen kevät ahdan kukat pieneen suhkukoppiin ja yritän tihrustaa vettä joka koloon ja lehteen. Ja arvaa onnistunko koskaan, no en. Tästälähtien joutavat pihalle kun sataa rankasti!

  VastaaPoista
 5. Hieno installaatio!

  Remontti on täällä myös täysin hyydyksissä, pihamaalla vähän puuhastellaan. Huonekasvien pölyisyys- ja punkkisuusongelman ratkaisin hävittämällä kaikki paitsi aloen (tarvitaan palovammoihin) ja mausteyrtit. Muut kasvoivat liian isoiksi puolilämpimän kuistin rakentamista odotellessa (työlistalla no. 892).

  VastaaPoista
 6. Meille ei ikinä tullut kunnon sadetta kaikista enteistä huolimatta. Pitää varmaan kastella piha!

  VastaaPoista