tiistai 17. toukokuuta 2011

Framför bastun

Tässä taas esimerkki siitä, miten taitava olen viilaamaan kaikenlaista nippeliä ja nappelia kun oikeasti pitäisi keskittyä suuriin linjoihin.Helene Schjerfbeck on yksi minulle mieluisista taiteilijoista, ja tuo kuvassa oleva on painokuva hänen maalauksestaan Saunan edessä. Herkkyys, rentous, raukeus, kesäillan tunnelma - kaikki samassa kuvassa. Sain pakko-ostettua kuvan helsinkiläiseltä huutonettimyyjältä, joka ei missään olosuhteissa halunnut ensin postittaa mitään myymäänsä mutta suostui sitten lähettämään tuon julisteen pakettina tänne Savon suunnalle. Tänään hain sen paikkakunnan kehystämöstä, ja minusta siitä tuli hieno ja osuva. Kehystys kustansi 55 euroa - vertailun vuoksi iso, vähän väärän kokoinen, Kiinassa tehty kehyksenrempula maksoi Anttilassa 39,90. Tuossa kohtaa 15 euron sijoitus toi siis varsin merkittävää lisäarvoa.

Ja mihin tämä taideteos sitten sijoitetaan? Saunakamariin, totta kai. Olen lakannut kutsumasta pukuhuonetta pukuhuoneeksi tai edes saunan eteiseksi, saunakamari sen olla pitää. Ja viiskytlukulaista tai ei, tämän kyseisen taulun paikka on ehdottomasti siellä.

Inhorealistisivupersoona toteaa, että sen saunakamarin yksi seinä ja kokonainen katto on edelleen pesemättä mäntysuopaliuoksella, jolla raikastettiin alkuperäinen panelointi. Saunakamarin penkki on edelleen puoliksi skrabaamatta ja uudelleenmaalaamatta. Ja sieltä löytynyt piirongintapainen edelleen kokoamatta ja takalevyttämättä maalaus- ja entisöintitoimenpiteiden jälkeen. No mutta, taideteos on joka tapauksessa ripustusta vaille valmis. Ostin myös pullollisen Erittäin Hienoa Suomalaista Shampoota, vähän niin kuin rekvisiitaksi, vaikka meillä Body Shopin pesuaineita varsinaisesti käytetäänkin. Enää puuttuu vain Sunlight-saippua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti