maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulukalenteri, luukku 5

Itsenäisyyspäivän aaton kunniaksi juhlistimme ystäväpiirimme virallisen mamun syntymäpäiviä Strömsö-idyllissämme. Virallinen mamu on eräänlainen ironinen piikki suomalaisen maahanmuuttokeskustelun lihassa - jotenkin tuo nimityksen kategorinen kapeus ei tunnu mahduttavan sisälleen esimerkiksi Columbian yliopistosta väitellyttä poliittisen taloustieteen tohtoria, joka ei ole erityisten tukitoimien tai kantaväestön sen kummemmin sorsimisen kuin paapomisenkaan tarpeessa. Emme sorsineet emmekä paaponeet, tarjosimme viiden ruokalajin illallisen.

Olen yrittänyt saada tänne iloksenne syntymäpäiväillallisen jälkitunnelmissa nauhoitettua Tiernapojat-esitystä, jossa allekirjoittanut esiintyi Mänkin ja pianosäestäjän kaksoisroolissa, Nasu oli kuuliainen Knihti, puoliso luonneroolissaan Herodeksena ja mamu luonnollisesti Murjaanien kuninkaana. Tämä tyhmä Bloggeri ei kuitenkaan ymmärrä äänitiedostoja ja videotallennetta ei valitettavasti ole, vaikka ensemble oli toki rooliensa mukaisesti puvustettu. Murjaanilla oli turbaani ja isoäidin neliöistä ommeltu villainen viitta, Herodeksella hieno alumiinifoliokruunu ja Hackmannin Swing-veitsi miekkanaan, Mänkillä pianon lisäksi samaisen aterinsarjan haarukkaan pujotettu Ikean joulukuusenkoristetähti ja Knihti puolestaan oli sonnustautunut metroseksuaaliin vaaleanpunaiseen pashmina-jihänkiin ja Anna Karenina -tyyliseen karvalakkiin.

Teknisten vaikeuksien vuoksi täytyy siis pyytää yleisöä vain kuvittelemaan tämä laadukas joulukuvaelmatoteutus. Omaa toteutustakin suosittelemme, hauskaa oli. Nuotit, pukeutumiskoodi ja vuorosanat löytyvät muun muassa Fazerin Kultaisen joululaulukirjan lopusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti